Φουάτ Οκτάι: Συνάντηση με γυναίκες επιχειρηματίες και παραγωγούς στην Μόρφου

«Βρισκόμαστε στην τδβκ για να παρευρεθούμε στη μαζική τελετή έναρξης επενδύσεων που θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ζωή των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους» έγραψε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ μαζί με φωτογραφίες από τον κόσμο που τον περίμενε με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτους στο παράνομο

αεροδρόμιο της Τύμπου. Φωτογραφήθηκε ακόμα με μέλη του «λαϊκού συνδέσμου βοήθειας Λεύκας».

Τον κ. Οκτάι περίμενε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ αφού ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ βρισκόταν στο Λονδίνο.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Φουάτ Οκτάι θα συναντηθεί σήμερα με γυναίκες επιχειρηματίες και παραγωγούς στην κατεχόμενη Μόρφου, ενώ θα ανακοινώσει αρκετά προγράμματα δωρεών.

Στο «κέντρο πληροφόρησης» της «πρωθυπουργίας» στη Λευκωσία, θα προβεί σε μαζική τελετή εγκαινίων, όπου θα είναι ο κύριος ομιλητής και στα εγκαίνια θα περιλαμβάνονται έργα όπως το «δημόσιο κέντρο πληροφόρησης» και οι δρόμοι Μόρφου – Λεύκας, Πλατανισσός – Γιαλούσα και 90 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων.

Θα παρουσιαστεί επίσης το πρώτο τμήμα της αρδευτικής γραμμής της πεδιάδας της κεντρικής Μεσαορίας, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα του έργου υδροδότησης από την Τουρκία και το έργο της γραμμής σύνδεσης με τη δεξαμενή αποθήκευσης μήκους 207 χιλιομέτρων.

Θα ανακοινώσει εξάλλου επενδυτικά προγράμματα για τη νεολαία και τον αθλητισμό, το πρόγραμμα για το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών, το πρόγραμμα για το τριγωνομετρικό δίκτυο στα κατεχόμενα, πρόγραμμα για τα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης και προγράμματα του τουρκικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ είχε ανακοινώσει πως κατά την παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου θα υπογραφεί κι ένα επιπρόσθετο οικονομικό πρωτόκολλο στο πλαίσιο του οποίου ο κ. Οκτάι θ’ ανακοινώσει τι περιλαμβάνει και πού θα πάνε τα χρήματα.

Στις 4 το απόγευμα ο Φουάτ Οκτάι θα δώσει συνέντευξη στον παράνομο «Μπαϊράκ».

Οπως είχε γράψει ο Τύπος ο Τούρκος Αντιπρόεδρος θα επισκέπτοταν τον χώρο κατασκευής του νέου συγκροτήματος «προεδρικού», «βουλής», τζαμιού και «εθνικού πάρκου», στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί. Δεν έχει επίσης ανακοινωθεί αν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέστρεψε σήμερα το πρωί από το Λονδίνο, με τον Φουάτ Οκτάι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φουάτ Οκτάι, Συνάντηση, Μόρφου,fouat oktai, synantisi, morfou