Φωτίου: Έκκληση για υπογραφή επιστολής για αγνοούμενους

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου κάλεσε τους Κυπρίους, Ελλαδίτες και ομογενείς ανά την υφήλιο και στον μητροπολιτικό Ελληνισμό να προσυπογράψουν την ηλεκτρονική επιστολή που έχει ετοιμαστεί από τους ομογενείς στις ΗΠΑ και απευθύνεται στον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητείται η συμβολή των ΗΠΑ

στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν προσυπογράψει την επιστολή 4.000 με 4.500 άτομα.

Πρόσθεσε πως η επιστολή στοχεύει όπως οι ΗΠΑ τάχιστα αναλάβουν κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες “και καλώ όλους τόσο στην Κύπρο όσο και τους απόδημους μας να συμβάλουν στην προσπάθεια”.

Αναφέροντας ότι η παρούσα περίοδος με την ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας αποτελεί καλή στιγμή για να τεθεί το θέμα των αγνοουμένων ως το κυρίαρχο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που είναι εξόχως ανθρωπιστικό.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ έθεσε ως κύριο θέμα τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων τόσο στις επαφές του με τους ομογενείς, όσο με τους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, Βουλευτές και Γερουσιαστές.

Πρόσθεσε ότι ανέφερε κατά τις επαφές ότι οι ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να συμβάλουν στη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων καθώς μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και Αμερικανοί υπήκοοι.

“Ήταν πέντε, ταυτοποιήθηκε η υπόθεση Άντη Κασάπη και υπάρχουν ακόμα τέσσερις” συνέχισε προσθέτοντας πως πέραν τούτου υπάρχει η ηθική υποχρέωση στις ΗΠΑ να πιέσει και να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί ώστε να τελειώσει αυτό το δράμα.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε τους Ομογενείς στις ΗΠΑ για τις συντονισμένες προσπάθειες και εξέφρασε την άποψη πως αν κινητοποιηθούν οι Ομογενείς και σε άλλα κράτη ώστε να βοηθήσουν στη προσπάθεια να δοθεί τέλος στο δράμα των χιλιάδων συγγενών των αγνοουμένων.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε καταλήγοντας πως εάν η Τουρκία θέλει να κάνει κάτι πρέπει να ξεκινήσει από τους αγνοούμενους.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα