Αυστηροί περιοριστικοί όροι στον Γιώργο Σαρρή

Οι πιο αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στον Γιώργο Σαρρή, μετά από την απολογία του για τις κατηγορίες που αφορούν στην "εγκληματική οργάνωση".

Περισσότερο από 5,5 ώρες κράτησε συνολικά η απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, σχετικά με τις 4 κατηγορίες που αφορούν στη φερόμενη εμπλοκή του στην "εγκληματική οργάνωση" που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ

επιβλήθηκαν 3 περιοριστικά μέτρα, απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύησης 50.000 ευρώ, μέχρι η υπόθεση να οδηγηθεί σε δίκη.

Τόσο η διάρκεια της απολογίας όσο και τα περιοριστικά μέτρα είναι ίδια μόνο με έναν έτερο κατηγορούμενο, τον πρώην νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Θεόδωρο Κουρίδη, ο οποίος απολογήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ βαρύνεται με 4 κατηγορίες, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Η είσοδός του στο δικαστικό μέγαλο της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε από μία από τις πίσω πόρτες, με συνέπεια να αποφύγει δημοσιογράφους και φωτογράφους.

Περίπου στις 13:00 πραγματοποιήθηκε μία διακοπή για 50 λεπτά, μετά από 3,5 ώρες απολογίας. "Πρόκειται για στημένη υπόθεση", δήλωσε σε "πηγαδάκια" κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Όταν ολοκληρώθηκε η απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι πρέπει να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα και ποια θα ήταν αυτά.

Ο Γιώργος Σαρρής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Στην Ευελπίδων ο δικηγόρος Μαρινάκη

Παράλληλα με τον Γιώργο Σαρρή, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αθανάσιος Βαρλάμης. Όπως ενημέρωσε, η παρουσία του οφείλεται στη συλλογή εγγράφων που αφορούν στην απολογία του ιδιοκτήτη των νταμπλούχων Ελλάδας.

Μάλιστα, ο κ. Βαρλάμης διέψευσε τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες και αφορούσε πρόθεση της πλευράς Μαρινάκη να υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης του Γιώργου Ανδρεάδη από την απολογία του 46χρονου εφοπλιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, κατέθεσε αίτημα για νέα προθεσμία ώστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να απολογηθεί την Παρασκευή, το οποίο απορρίφθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα