Φωτιά στο Παλαιχώρι παρά λίγο δεύτερη Σολέα

Σήμερα 15/06 στο Παλαιχώρι προλάβαμε πυρκαγιά που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε δεύτερη πυρκαγιά της Σολέας. Αυτή τη φορά στην καρδιά της Πιτσιλιάς.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και της αστυνομίας του χωριού μας, με τον συντονισμό της επαρχιακής διοίκησης αλλά και με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής Λευκωσίας και του Τμήματος Δασών αποφύγαμε τα χειρότερα.

Θέλω να τονίσω ότι ο τόπος όπου εξελίχτηκε η πυρκαγιά είχε πρόσβαση μόνο προς ένα μέτωπο της φωτιάς. Με την άμεση επέμβαση όλων των υπηρεσιών καθώς και εθελοντών από το χωριό μας προλάβαμε την επέκταση

της σε δασώδες και δύσβατη περιοχή στα βουνά της Παπούτσας.

Ευχαριστώ θερμά τους πυροσβέστες που ήταν υπηρεσία στον σταθμό του χωριού μας για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους, την αστυνομία και ιδιαίτερα την επαρχιακή διοίκηση όπου ο επαρχιακός επόπτης του χωριού μας έδρασε άμεσα και με τον συντονισμό του με τους υπεύθυνους στην επαρχιακή διοίκηση, όπου στάλθηκαν άμεσα μικρά πυροσβεστικά στην περιοχή της πυρκαγιάς που την περιόριζαν μέχρι να έρθουν οι ενισχύσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ευχαριστούμε επίσης το Τμήμα Δασών για την άμεση επέμβαση του και ιδιαίτερα τον διευθυντή του Τμήματος κ. Τάκη Τσιντίδη, ο οποίος σε άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με τους λειτουργούς του, χωρίς ενδοιασμούς αποφάσισε να στείλει προληπτικά τα πυροσβεστικά αεροπλάνα έστω τελικά και αν δεν χρειάστηκαν, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Κοινοτάρχης Παλαιχωρίου

Μέλος Παγκοσμίου Γεωπάρκου Τροόδους της Unesco

Keywords
Τυχαία Θέματα