Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η επόμενη μέρα - Μετρούν πληγές (ΦΩΤΟΣ&ΒΙΝΤΕΟ)

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη από την τεράστια χθεσινή πυρκαγιά, η οποία έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα στο πέρασμά της.

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τους κατοίκους στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και στους γύρω δρόμους να καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Από αέρος επιχειρούν και πτητικά μεσα.

Στη συμβολή της οδού Χαλκίδος και Χλόης, η φωτιά έκαψε πευκόφυτη έκταση και σπίτια, ενώ

κάποια χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών σώθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Ολονύχτιος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη: Νέες εκκενώσεις, τεράστια η καταστροφή

Μητσοτάκης: Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που επιχειρούν για δεύτερη ημέρα στις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στη βόρεια Αττική, έστειλε ο  Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης:Παραμένουμε σε εγρήγορση - Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτού του είδους οι πυρκαγιές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση, είναι πιο εφιαλτικές.

«Δόξα το Θεώ δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής και το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», είπε.

«Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά τους καταγραφή των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει γίνει όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα».

Πυροσβέστες από Κύπρο για βοήθεια στις πυρκαγιές

Αποστολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Αμυνα αναχωρεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας για την Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις που μάχονται κατά των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Αναχωρούν πυροσβέστες από Κύπρο για βοήθεια στις πυρκαγιές στην Ελλάδα (pics)

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στο τουίτερ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναχωρεί σε λίγο με C130, 20μελής ομάδα πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλής Βοηθό Διευθυντή της Π. Υ, ως επίσης 20μελή ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με τον προσωπικό εξοπλισμό τους για βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα/CNN.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Βαρυμπόμπη, #45 Μετρούν, ΦΩΤΟΣampampΒΙΝΤΕΟ,fotia, varybobi, #45 metroun, fotosampampvinteo