Σε συναγερμό το Πακιστάν για τη μετάλλαξη Έψιλον - Ποια τα χαρακτηριστικά της

Σύμφωνα με αναφορές, οι υγειονομικές αρχές στη Λαχόρη εντόπισαν πέντε περιπτώσεις της παραλλαγής Έψιλον του κορωνοϊού Eστην επαρχία Punjab του Πακιστάν. Το στέλεχος του ιού B.1.429 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια είναι ανθεκτικό στα εμβόλια του κορωνοϊού.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) είχε κατηγοριοποιήσει νωρίτερα το στέλεχος ως «παραλλαγή ανησυχίας» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Καλιφόρνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε καταγράψει την Έψιλον ως "παραλλαγή

ενδιαφέροντος" τον Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη παραλλαγή υπάρχει σε τουλάχιστον 34 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Ιάπωνες ερευνητές: Η μετάλλαξη «Λάμδα» δείχνει αντοχή στα εμβόλια

Η παραλλαγή Έψιλον, γνωστή και ως CAL.20C φέρεται να βασίζεται σε «έμμεση και ασυνήθιστη στρατηγική  διαφυγής», σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Science.

Σύμφωνα επίσης με επιστημονικό περιοδικό που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουλίου, το στέλεχος Έψιλον μπορεί να ξεφύγει εντελώς από εργαστηριακά αντισώματα και να μειώσει την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων που παράγονται στο πλάσμα των εμβολιασμένων ατόμων. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον κατέληξαν επίσης σε ένα παρόμοιο συμπέρασμα ότι η παραλλαγή είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια και είναι 20 τοις εκατό πιο μεταδοτική από τις τρέχουσες παραλλαγές.

What is the newly found COVID-19 'Epsilon variant' in Pakistan? - Details inside#EpsilonVariant #Epsilon https://t.co/CoGAlH6r2I

DNA (@dna) August 2, 2021

Το Σάββατο, οι αξιωματούχοι της χώρας διέταξαν μερικό lockdown στο Καράτσι για μια εβδομάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 με αύξηση των νοσηλείων στην πόλη.

Το ποσοστό θετικότητας του ιού στο Καράτσι έφτασε το 25 %, καθώς το κίνημα εμβολιασμού του Πακιστάν συνεχίζει να αγωνίζεται με μόλις 5,9 εκατομμύρια ανθρώπους πλήρως εμβολιασμένους σε πληθυσμό 220 εκατομμυρίων.

Οι αρχές του Πακιστάν είχαν απαγορεύσει στο προσωπικό να εισέλθει σε δημόσια γραφεία, σχολεία και εστιατόρια χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η χώρα έχει πληγεί από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα.

Το Σάββατο, το Πακιστάν είχε αναφέρει 4.950 νέα κρούσματα κορωνοϊού με 65 θανάτους το 24ωρο.

Διαβάστε επίσης: Δέλτα+, Κάππα,Λάμβδα, Έψιλον: Διαφορά μετάλλαξης «ανησυχίας» &«ενδιαφέροντος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πακιστάν, Έψιλον #45 Ποια,pakistan, epsilon #45 poia