Φονικό/Γέρι: «Τσακωθήκαμε και τους έπαιξα. Νόμιζα πως γελούσαν μαζί μου»

Συγκλονίζουν τα όσα ακούστηκαν από τον 58χρονο καθ' ομολογία δολοφόνο του 29χρονου Σταύρου Αντωνίου, το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Στην κατάθεσή του, ο 58χρονος ανέφερε πως ερχόταν συνεχώς σε λεκτική αντιπαράθεση με τους γείτονές του για τον χώρο στάθμευσης, παραδεχόμενος, ουσιαστικά, τον ασήμαντο λόγο που όπλισε το χέρι του. 

Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά: "Μια μέρα πριν το φονικό, είχα τσακωθεί μαζί τους, γιατί τους είδα στην αυλή τους να γελούν και θεώρησα πως γελούσαν για εμένα. Το πρωί της επόμενης μέρας, πήρα ντομάτες και τις έριξα στην αυλή τους.

Τότε, άρχισε λογομαχία μεταξύ μας και τα θύματά μου πέταξαν πίσω τις ντομάτες.»

Ακολούθως, ο 58χρονος φέρεται να έριξε ξύλα στην αυλή τους και ακολούθως να εισήλθε στην οικία του, να πήρε το κυνηγετικό του όπλο και τις σφαίρες του και να επέστρεψε πίσω, εκτελώντας εν ψυχρώ τον 29χρονο και τραυματίζοντας σοβαρά τον πατέρα του.

Ο φερόμενος ως δράστης παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο στην αίθουσα, με το Δικαστήριο να αποφασίζει την οκταήμερη κράτησή του. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ανακριτικής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, ο 58χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον 52χρονο πατέρα του, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 29χρονου, Σταύρου Αντωνίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, το θύμα κατέληξε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης αριστερής καρωτίδας και αγγείων λαιμού, προκληθέντα από πυροβόλο όπλο. 

Το άγριο φονικό επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της οπλοκατοχής, με την Επίτροπο Νομοθεσίας να θίγει τα διαχρονικά κενά στον έλεγχο. 

Με τον ψυχίατρο Γιώργο Μικελλίδη να αναφέρει καυστικά πως για να πάρει άδεια κάποιος φύλακας που δεν κρατάει όπλο χρειάζεται ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ για να πάρεις κυνηγετικό ή στρατιωτικό όπλο δεν χρειάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "ΣΙΓΜΑ", το θέμα πιθανόν να απασχολήσει και τις αρμόδιες  κοινοβουλευτικές Επιτροπής, με την επαναλειτουργίας του Σώματος.

Διαβάστε επίσης 

Φονικό/Γέρι: Τι κατέδειξε η νεκροτομή στη σορό του 29χρονου Σταύρου

Φόνος/Γέρι: Υπό οκταήμερη κράτηση ο 58χρονος δράστης

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΦονικόΓέρι, Τσακωθήκαμε, Νόμιζα,fonikogeri, tsakothikame, nomiza