«Προκριθήκαμε δίκαια - Στην Ελλάδα υποτιμούν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή»

Στα “χαρτιά” ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Απέναντι στον Ολυμπιακό των... εκατομμυρίων, απόρροια -και- των διαδοχικών συμμετοχών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προφανώς η Λουντογκόρετς δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. Ωστόσο τις διεκδίκησε, μέχρι τέλους και δικαιώθηκε. Η βουλγαρική ομάδα συνεχίζει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και οι “ερυθρόλευκοι” στο Γιουρόπα. 

“Ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Λουντογκόρετς κι ακόμα μεγαλύτερη που ήρθε εναντίον του Ολυμπιακού.

Ξέραμε εξ αρχής ότι το φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός, το είχα πει κι εγώ. Αλλά γι' αυτό παίξαμε και χωρίς άγχος, χωρίς καμία πίεση. Λέγαμε ότι αν τα δώσουμε όλα και δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα φύγουμε από το Τσάμπιονς Λιγκ με ψηλά το κεφάλι. Σίγουρα ο αντίπαλος είχε το πάνω χέρι. Μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξέραμε ότι έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες, με υψηλά συμβόλαια και περισσότερη ποιότητα από εμάς, αλλά ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι”, αναφέρει στο SDNA ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών των Βούλγαρων, κάνοντας το 2-1 με το πέναλτι που κέρδισε ο Ντεσπόντοφ. Το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς είχε σκοράρει και προ πενταετίας με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ (0-1) στο "Γ.Καραϊσκάκης", για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

“Γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρακολουθώ τον Ολυμπιακό. Έχει κάνει πολλές προσθήκες, είναι νέα ομάδα και πιστεύω ότι θα βρει τα πατήματά του. Έχει πολλούς παίκτες που ακόμα δεν είναι έτοιμοι, αλλά την κατάλληλη στιγμή θα κάνουν τη διαφορά”, εξηγεί ο Κύπριος στράικερ για τους λόγους που οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων απέναντι στην ομάδα του.  

“Πολλοί μιλάνε για τη διαφορά των μπάτζετ ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά αυτή δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε βέβαια πως η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού με της Λουντογκόρετς δεν συγκρίνεται. Είναι πολύ μεγάλη. Εμείς όμως ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Πολλά κρίθηκαν στην αμυντική λειτουργία που είχαμε και στο τακτικό κομμάτι που σταθήκαμε εξαιρετικά. Ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι, πιο δεμένοι ως ομάδα. Αλλά και ο Ολυμπιακός δεν ήταν σίγουρα αυτός που περιμέναμε. Ήμασταν καλύτεροι συνολικά και προκριθήκαμε δίκαια". 

Για το... trash talking από τον Τζολάκη πριν εκτελέσει το δικό του πέναλτι στη “ρώσικη ρουλέτα”, σημειώνει πως: “Μου μιλούσε, αλλά προσπαθούσα να τον αγνοήσω, να μην ακούσω τι έλεγε για να μείνω συγκεντρωμένος. Είχα αποφασίσει από πριν ότι θα εκτελέσω στη δεξιά γωνία, δεν επηρέασε την απόφασή μου, αν και μου είπε κι ο ίδιος να ρίξω στα δεξιά”. 

Για το αν είχαν κάνει στη Λουντογκόρετς έξτρα προπόνηση για το ενδεχόμενο που η ρεβάνς πήγαινε στα πέναλτι, λέει ότι: “Όχι, γιατί ούτως σε κάθε προπόνηση χτυπάμε πέναλτι. Οπότε δεν κάναμε τίποτα διαφορετικό πριν το παιχνίδι, δεν το σκεφτόμασταν σαν ενδεχόμενο. Προπονηθήκαμε όπως και τις προηγούμενες φορές”. 

Μετά από μία τόσο σπουδαία επιτυχία πάντως, δεν τον ξέχασε το φιλαράκι του, ο Κάρλος Ζέκα, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Κοπεγχάγη: “Και τώρα, πριν λίγο μιλούσαμε πάλι. Ναι φυσικά μου έστειλε μήνυμα για να με συγχαρεί. Με παρακολουθεί πάντα ο Ζέκα κι εγώ το ίδιο. Είναι αδερφός! Χάρηκε πολύ με την επιτυχία μας. Ο Ζέκα είναι ο... βασιλιάς της Κοπεγχάγης, είναι πολύ καλά στη Δανία, χαίρομαι πολύ γι' αυτόν”. 

Όσο για τους... ελληνικούς πανηγυρισμούς του, με το σπάσιμο πιάτων κι όλα τα... συμπαρομαρτούντα: “Φυσικά το γιορτάσαμε έντονα, ήταν πολύ μεγάλη η επιτυχία. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι όλοι στον σύλλογο. Ακούνε και στη Βουλγαρία ελληνικά τραγούδια, αρκετά μοιάζουν με τα ελληνικά, διαφέρουν μόνο στους στίχους. Γενικότερα τους αρέσει η ελληνική μουσική, αλλά πιάτα είναι αλήθεια πως δεν σπάνε... Ό,τι έγινε, έγινε όμως, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην Μάλμε”. 

Σκέφτεται ήδη τον εαυτό του να παίζει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης; “Σε καμία περίπτωση. Δεν υποτιμάμε τη Μάλμε. Με δέκα παίκτες κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως η Ρέιντζερς. Αυτό δείχνει πολλά πράγματα. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα για να μπούμε στους ομίλους. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Όπως πήγαμε απέναντι στον Ολυμπιακό ή τη Μούρα στον πρώτο γύρο, θα πάμε και τώρα. Με την ίδια νοοτροπία, το ίδιο πάθος κι ευελπιστώ στο τέλος να πραγματοποιήσουμε τον μεγάλο στόχο. Για μένα θα είναι η δεύτερη φορά, αλλά τώρα, αν γίνει θα είναι διαφορετικά, καθώς την προηγούμενη με τον ΑΠΟΕΛ ήμουν μικρός και είχα αγωνιστεί ελάχιστα”.

Ενώ για τον λόγο που δεν τον είδαμε ποτέ να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι το όνομά του ακούστηκε έντονα κατά το παρελθόν;

“Γιατί στην Ελλάδα υποτιμούν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή! Η αλήθεια είναι πως εγώ δεν είχα φτάσει να μιλήσω με καμία από τις ομάδες που είχαν ενδιαφερθεί. Νομίζω ήταν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Προφανώς λοιπόν δεν τα βρήκαν με τον ΑΠΟΕΛ, καμία ομάδα δεν τον ικανοποίησε”. 

Κλείνοντας του ζητήσαμε ένα σχόλιο και για τις πολύ δύσκολες στιγμές που βίωσε η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες με την πύρινη λαίλαπα να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. 

“Παρακολουθώ τι γίνεται στην Ελλάδα. Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος. Το μόνο που έχω να πω είναι μπράβο στους ήρωες, πυροσβέστες και απλούς πολίτες που πάλευαν 24 ώρες το 24ωρο για να σβήσουν τις φωτιές και να σώσουν ό,τι σώζεται. Κουράγιο στην Ελλάδα! Ηταν κάτι που με στενοχώρησε πάρα πολύ. Ελπίζω σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές και να βρεθούν όσοι τυχόν ευθύνονται, γιατί απ' ό,τι είδα υπήρξαν και εμπρησμοί. Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά”.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκριθήκαμε, #45, Ελλάδα, Κύπριο,prokrithikame, #45, ellada, kyprio