«Φονική παγίδα» δρόμος στα κατεχόμενα

Η απόφαση του «δικαστηρίου» για την υπόθεση που αφορά τις επιθέσεις εναντίον της «Αφρίκα» που αναμένεται στις 21 τρέχοντος, ο ανεπαρκής φωτισμός σε κάποια σημεία του δρόμου Λευκωσίας – Αμμοχώστου, η «ψήφος εμπιστοσύνης» της «βουλής» στη νέα «κυβέρνηση», η νομική διαδικασία που κινούν γονείς παιδιών που προέρχονται από μικτούς γάμους ώστε να τους δοθεί η κυπριακή υπηκοότητα και οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί στην παραχώρηση αδειών χρήσης οχημάτων για τουριστικούς

λόγους είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Στις 21 Φεβρουαρίου η απόφαση» γράφει ότι συνεχίστηκε και χθες η εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον έξι ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην «Αφρίκα» στις 22 Ιανουαρίου ενώ η απόφαση του «δικαστηρίου» αναμένεται να ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου. Γράφει ακόμα ότι μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» που έλαβε η νέα «κυβέρνηση» δημιουργήθηκαν και οι «κοινοβουλευτικές» επιτροπές. Αναφορά γίνεται και στη συνάντηση των παιδιών που προέρχονται από μεικτούς γάμους, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη λήψη νομικών μέτρων με στόχο την εξασφάλιση της κυπριακής υπηκοότητας.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δόθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης, σειρά έχει ο προϋπολογισμός» αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της «βουλής» κατά την οποία δόθηκε η «ψήφος εμπιστοσύνης» στη νέα «κυβέρνηση» ενώ τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην ψήφιση του «προϋπολογισμού» με τον «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν να διαβεβαιώνει ότι θα ψηφιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. Γράφει ακόμα ότι στις 21 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του «δικαστηρίου» για την υπόθεση των έξι κατηγορουμένων στην υπόθεση επίθεσης εναντίον της «Αφρίκα». Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Τούρκου Υπουργού Ενέργειας σε συνέδριο για το φυσικό αέριο στο Μπακού, ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί “τα αναφαίρετα και ίσα δικαιώματα των Τ/κ”.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ζήτησαν την απόρριψη 300 αδειών» γράφει ότι οι οργανωμένοι οδηγοί ταξί κατηγορούν την προηγούμενη «κυβέρνηση» ότι ενέκρινε άδειες σε άτομα και όχι εταιρείες για χρήση των οχημάτων τους για τουριστικούς λόγους χωρίς να πληρούν τα κριτήρια του «νόμου» και ζητούν την ανάκληση των αδειών αυτών. Αλλού αναφέρεται στην «ψήφο εμπιστοσύνης» από τη «βουλή» στη νέα «κυβέρνηση» με 27 ψήφους υπέρ, 22 εναντίον και μια αποχή. Γράφει ακόμα ότι, σε συνέδριο για το φυσικό αέριο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει και θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Τ/κ σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μηδενική ορατότητα - παζάρι ζωών» γράφει ότι μεγάλο μέρος του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας -Αμμοχώστου δεν φωτίζεται επαρκώς με αποτέλεσμα να αποτελεί «φονική παγίδα» για τους οδηγούς, οι οποίοι παίζουν κορώνα- γράμματα τη ζωή τους κάθε φορά που πρέπει να οδηγήσουν το δρόμο αυτό. Γράφει ότι τα παιδιά μεικτών γάμων, που γεννήθηκαν στην Κύπρο και έχουν ένα από τους δυο γονείς Τ/κ, θα κινηθούν με νομικές διαδικασίες για να αποκτήσουν και αυτά την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προβάλλει ακόμα τη δηλητηρίαση αδέσποτων γάτων και σκύλων σε περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου εντοπίστηκαν νεκροί εντός της βδομάδας 15 γάτοι και 4 σκύλοι.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μαζικές αιτήσεις, συλλογική δράση» γράφει ότι νομικά θα κινηθούν τελικά τα παιδιά μεικτών γάμων στα κατεχόμενα, για να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα ενώ χθες πραγματοποίησαν και την πρώτη τους συνάντηση κατά την οποία ενημερώθηκαν από τον ΓΓ της συντεχνίας ΚΤΟΣ Σενέρ Ελτσίλ για το θέμα και τα επόμενα βήματα. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση «δικαστηρίου» στην υπόθεση επιθέσεων εναντίον της «Αφρίκα». Προβάλλει ακόμα την ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν σχετικά με την απόφαση όπως στα «δημόσια» κτήρια δεν θα αναρτάται η φωτογραφία του.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα