Φωνές Τσαβούσογλου στη Σουηδή ΥΠΕΞ-«Κουράστηκα με τη φεμινιστική πολιτική σας»

Διπλωμάτης του ΝΑΤΟ ανέφερε στο Reuters ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρέθηκε σε «κατάσταση κρίσης» στο Διεθνές Φόρουμ για τη Μετανάστευση, που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, και ύψωσε τη φωνή του στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε, λέγοντας «Κουράστηκα από τη φεμινιστική πολιτική σας».

Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετέχει στο Διεθνές Φόρουμ Μετανάστευσης στη Νέα

Υόρκη, που διεξάγεται για πρώτη φορά υπό την ομπρέλα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Το Reuters  ανέφερε ότι ο Τσαβούσογλου όχι μόνο έθεσε όρους για να πει η Τουρκία το ‘ναι’ στην ένταξη, αλλά ύψωσε και τη φωνή του στη Σουηδή υπουργό Λίντε. Τρεις διπλωμάτες του ΝΑΤΟ ανέφεραν ότι το κλίμα ήταν «ντροπιαστικό» και η σύνοδος διακόπηκε.

«Ήταν μια ιστορική στιγμή για εμάς, αλλά ο Τσαβούσογλου είπε ότι τον κάνει έξω φρενών η ‘φεμινιστική πολιτική’ της Λίντε, η οποία προκαλεί πολύ δράμα», είπε ένας άλλος διπλωμάτης, που πρόσθεσε ότι πολλοί μέσα στην αίθουσα «προτίμησαν τη σιωπή για να αποφύγουν την κλιμάκωση της έντασης».

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, ο διπλωμάτης είπε: «Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι ήθελε ο Τούρκος συνάδελφός μας, δηλαδή τι ήθελε πραγματικά. Ήταν ντροπιαστικό», είπε.

Τουρκική πηγή είπε στο Reuters ότι ο Τσαβούσογλου «συνόψισε με σεβασμό» τη θέση της Τουρκίας.

«Ενώ οι δηλώσεις από τη Φινλανδία διατυπώθηκαν πολύ προσεκτικά, τα σχόλια της Σουηδίας δεν βοηθούν την προσπάθεια ένταξής της στο ΝΑΤΟ», είπε η πηγή.

Διαβάστε ακόμη: Τούρκος ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν τηρούν ισορροπίες μεταξύ Κύπρου-Τουρκίας-Ελλάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωνές Τσαβούσογλου, Σουηδή ΥΠΕΞ#45Κουράστηκα,fones tsavousoglou, souidi ypex#45kourastika