Φίτζι: Απρόοπτο στη δίκη των Κυπρίων:«Εκπροσωπείστε τον εαυτό σας»

Απρόοπτο σημειώθηκε στη χθεσινή δικάσιμο για τους δύο Κύπριους στα νησιά Φίτζι, αφού το δικαστήριο του διέταξε να βρουν νέο δικηγόρο υπεράσπισης μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τον Λοίζο Πετρίδη, 42 ετών, και τον αδερφό του Κλεάνθη Πετρίδη, 46 ετών, οι οποίοι κρατούνται στα νησιά Φίτζι για ξέπλυμα χρήματος.

Κατά την προγραμματισμένη δικάσιμο της Τρίτης (5/3), σύμφωνα με δημοσίευμα της fijisun, η δικηγόρος τους, Aman Ravindra-Singh, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

της Suva, το οποίο τους διέταξε «είτε να εκπροσωπήσουν τους εαυτούς τους είτε να βρουν νέο δικηγόρο».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Λοίζος Πετρίδης ανέφερε στο δικαστήριο ότι η δικηγόρος τους πληροφόρησε ότι πιστοποιητικό άδειας της έληξε και χρειαζόταν δύο με τρεις εβδομάδες για να το ανανεώσει.

Ο δικαστής ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει την υπόθεση ενώ χαρακτήρισε τη «δικαιολογία» της υπεράσπισης ήταν «απαράδεκτη».
Συγκεκριμένα, επιτέθηκε στη δικηγόρο των δύο Κυπρίων, τονίζοντας ότι έπρεπε να ξέρει εκ των προτέρων ότι η άδεια της λήγει και έπρεπε να πράξει τα δέοντα.

Διέταξε μάλιστα τα αδέρφια Πετρίδη να βρουν ένα δικηγόρο με τον οποίο μπορούν να δουλέψουν.

Να σημειωθεί ότι οι δύο Κύπριοι αντιμετώπιζαν αρχικά έξι κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος ύψους $3,060, ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι αρχές κατάσχεσαν $150,000 που βρίσκονταν στην κατοχή τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να συνεχιστεί στις 26 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα