Φιντάν:«Βρετανοί, Ισραηλινοί & Iρανοί αγοράζουν γη σε τδβκ-Παρακολουθεί η ΜΙΤ»

H πρόταση προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2024 του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έγινε δεκτή στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού το χθες το βράδυ. 

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ (22/11/23), Κατά τις συνεδριάσεις της επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ρωτήθηκε σχετικά με τον ισχυρισμό ότι δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης στην ΤΔΒΚ αποκτήθηκαν από μεσάζοντες που συνδέονται με το Ισραήλ. Ο Φιντάν είπε, «Εξετάζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς, αυτό ήταν ένα θέμα που εξετάζαμε από

την προηγούμενη θητεία μου» και πρόσθεσε ότι τους ισχυρισμούς παρακολουθούσε και η MİT.

 «Με συνολικά περισσότερες από 200 αιτήσεις αγοράς ακινήτων από Ισραηλινούς πολίτες από το 2000, οι Ισραηλινοί πολίτες κατατάσσονται στη 12η θέση μεταξύ όλων των χωρών. Μόνο την τελευταία πενταετία , συνολικά 15 χιλιάδες αιτήσεις για αγορές ακινήτων στην ΤΔΒΚ προέρχονταν από άλλες χώρες και όχι από το Ισραήλ. Η Αγγλία βρίσκεται στην πρώτη θέση από το 2000 και το Ιράν είναι στην πρώτη θέση τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως γνωρίζετε, οι πωλήσεις ακινήτων σε πολίτες τρίτων χωρών στην ΤΔΒΚ μπορούν να γίνουν μέσω αγοράς ή να ενοικίου με την επιφύλαξη της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου. Εκφράζουμε αυτές τις ανησυχίες στις (τουρκο)κυπριακές αρχές γιατί αναγνωρίζουμε την ΤΔΒΚ  ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος».

Διαβάστε επίσης: Μιλλιέτ: «Μετά την Γάζα, σειρά έχει η τουρκική βόρεια Κύπρος»

Keywords
Τυχαία Θέματα