Φίλιος: Μας έδωσαν χρήματα αλλά εμείς επιλέγουμε ποιότητα

Πρώτη φορά ακούμε σήμερα ότι η πρόταση ήταν συναινετική, είπε ο Φίλιος Φυλακτού, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο ΣΙΓΜΑ.

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε ότι η πρόταση η χθεσινή, ήταν πρόταση της κυβέρνησης.

"Άλλαξε η ρητορική της κυβέρνησης από τις 2 Ιουλίου. Μας έδωσαν μισθολογικά ωφελήματα τα οποία εμείς δεν ζητήσαμε. Όσο αφορά τον βιολογικό παράγοντα, λέχθηκε ότι θα δοθεί μια περίοδος στον επηρεαζόμενο εκπαιδευτικό και το υπόλοιπο

θα είναι προσαύξηση. Αυτό στοιχίζει μας είπαν 1εκ στο Κράτος. Ρωτήσαμε τι θα στοίχιζε αν διδόταν για αδιόριστους και είπαν 1.4εκ", είπε ο κ.Φυλακτού.

"Μέσα από την πρόταση της Κυβέρνησης που δεν υφίσταται πλέον, δεν έβγαινε κερδισμένος ο μαθητής.Δεν μας ξενίζει εμάς και δεν είμαστε πανικοβλημένοι με τα όσα ακούγονται γιατί τα κενά της πολιτικής δομής και του εκπαιδευτικού συστήματος πάντα γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν συνδέοντας απόδοση μαθητών με τους εκπαιδευτικούς".

Κληθείς να απαντήσει στο τι είναι αυτό που θα ικανοποιούσε τους εκπαιδευτικούς, ο κ.Φυλακτού ανέφερε ότι «πριν ληφθούν οι αποφάσεις Ιουλίου από το Υπουργικού, να μας φώναζαν για διάλογο». Οι αποφάσεις Υπουργικού είναι κόκκινη γραμμή, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Φυλακτού.

Ερωτηθείς για το αν αποδέχεται ή όχι πρόσκληση για διάλογο, ο Φίλιος Φυλακτού είπε πως το ακούσαμε πολλές φορές, απλά θέλουμε τον ανοικτό διάλογο. Επανέλαβε δε ότι θα γίνει σλόγκαν η ατάκα «Ου περί χρημάτων τον αγώνα» και αυτοί, σημείωσε, μας έδωσαν χρήματα, όχι ποιότητα. "Εμείς" πρόσθεσε επιλέγουμε ποιότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα