Φιλανθρωπική σκυταλοδρομία αγάπης

Φιλανθρωπική Σκυταλοδρομία Αγάπης πραγματοποίησε το πρωί το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και διαφώτισης των παιδιών στα σχολεία. Τον Ραδιομαραθώνιο συνδιοργανώνουν ο Συνεργατισμός και το ΡΙΚ.

Η σκυταλοδρομία ξεκίνησε το πρωί από το Β δημοτικό σχολείο Μακεδονίτισσας και πέρασε από αρκετά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και πανεπιστήμια

της περιοχής ενημερώνοντας για τα δικαιώματα των παιδιών και συλλέγοντας εισφορές. Η σκυταλοδρομία τερμάτισε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Έγκωμης όπου υποδέχτηκε τους σκυταλοδρόμους ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Τάκης Ταουσιάνης και ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1937. Είναι ο Κεντρικός Φορέας των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, μέσω των οποίων παρέχει ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει το 77,34% των μετοχών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το Ταμείο Ανακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συμμετοχών το 0,78%, εκπροσωπώντας τις Συνεργατικές Εταιρείες μέλη της. Συνεργάζεται με τα συνεργατικά κινήματα πολλών χωρών και εκπροσωπείται στους σημαντικότερους διεθνείς συνεργατικούς θεσμούς. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο και είναι η πρώτη τράπεζα σε καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού. Εργοδοτεί συνολικά 2.700 άτομα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Ιούνιος 2016), ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται στο 16,38%, τα ίδια κεφάλαια στο €1,32 δις και το σύνολο ενεργητικού στα €14,09 δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα