Φεύγει το Sonar-Έρχεται νέο σύστημα που θα διαπερνά τη λάσπη

Όσο περνάνε οι μέρες η ανησυχία αλλά και η αγωνία όλων των εμπλεκομένων στις έρευνες για τον εντοπισμό και της 3ης βαλίτσας θανάτου στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra στη λίμνη του Μεμή στο Ξυλιάτο, μεγαλώνουν, καθώς ούτε και η 26η ημέρα των ερευνών έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντως οτιδήποτε εντοπιστεί παραλαμβάνεται και αξιολογείται προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα τεκμήρια που εντοπίζονται και αφορούν τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Την ίδια ώρα ωστόσο οι έρευνες

της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς καθώς καθημερινά υπάρχει μια ακατάσχετη ροή πληροφοριών που αφορά τον καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνο οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν.

Παρόλο που ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν παραδέχεται τη διάπραξη άλλων δολοφονιών, εντούτοις η ανακριτική ομάδας έχει κάθε λόγο να αντιμετωπίζει με δυσπιστία, τα όσα αναφέρει ο 35χρονος ίλαρχος και συνεχίζει να περνά από το μικροσκόπιο τόσο τα προσωπικά του αρχεία όσο και τις διαδικτυακές του ενέργειες, υπό το φόβο να υπάρχουν και άλλα θύματα του "Ορέστη".

Στο μικροσκόπιο της ΥΠΕΓΕ μπήκαν και όλα τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής από την Κόκκινη Λίμνη σε μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης των τεκμηρίων που σχετίζονται με τις δολοφονίες. Την ώρα μάλιστα που σε 3 εικοσιτετράωρα εκπνέει και το 3ο διάταγμα κράτησης του 35χρονου και θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση της κράτησης του, δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και σε άλλα σημεία πέραν της Κόκκινης Λίμνης και της Λίμνης του Μεμή στο Ξυλιάτο.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη διακόπηκαν αργά το απόγευμα και θα επαναρχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Στη λίμνη του Μεμί αξιολογούνται τα σημεία που εντόπισε το Sonar και διερευνώνται με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι το οποίο χρίζει περαιτέρω διερεύνησης θα μεταβεί στην περιοχή και δύτης. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Sonar αποσύρεται πλέον από τις έρευνες το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για την κάθοδο νέας συσκευής από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία αναμένεται ότι θα αποκαλύψει και το τι ακριβώς κρύβεται και κάτω από τη λάσπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα