Aποκοπές Δημοσίων: Αίτημα Noμικής Υπηρεσίας για «σύντομη δικάσιμο»

Αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για εκδίκαση των εφέσεων που αφορούν τις αποκοπές δημοσίων υπαλλήλων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, «τη συντομότερη ημερομηνία», θα εξεταστεί αύριο από το τριμελές Εφετείο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο Sigmalive.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που εξασφαλίσαμε, αύριο το τριμελές Εφετείο, θα εξετάσει το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, για σύντομη δικάσιμο της υπόθεσης, στις 11:00 το πρωί.

Το εν λόγω

αίτημα προκύπτει μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, με την οποία απέρριψε αίτημα του Πανεπιστημίου Κύπρου για αναστολή εκτέλεσης του διατάγματος επιστροφής αποκοπών μισθών σε 22 ακαδημαϊκούς. Φαίνεται λοιπόν ότι μέσα από αυτή την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, έκλεισε παράλληλα και η πόρτα για αναστολή του διατάγματος εκτέλεσης που αφορά τις αποκοπές μισθών και συντάξεων, στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ως εκ τούτου, ο Γενικός Εισαγγελέας φαίνεται ότι ποντάρει πλέον στο «νομικό εργαλείο» της σύντομης δικασίμου και απομένει να μάθουμε τη σχετική απόφαση του Εφετείου αύριο το πρωί.

Όπως αναφέρουν αυτολεξεί πηγές από τη Νομική Υπηρεσία στο Sigmalive:

«Από Το Εφετείο θα ζητήσουμε να παραπέμψει τις εφέσεις για εκδίκαση ενώπιον της Πλήρους Ολομέλειας των 13 Δικαστών κατά τη συντομότερη ημερομηνία».

Το Sigmalive θα παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώσει άμεσα για τη σχετική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα