Φακοντής για λεωφορεία: Δεν ανανέωσαν όλες οι εταιρείες τον στόλο τους

Καθηλωμένα θα παραμείνουν το επόμενο διάστημα αριθμός λεωφορείων που δεν έχουν το σύστημα κατάσβεσης φωτιάς.
Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν μέσα στους όρους της συμφωνίας με τις εταιρίες η εγκατάσταση του συστήματος.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι το πέμπτο περιστατικό μέσα σε δύο χρόνια. «Ο οδηγός του λεωφορείου κατάφερε και έβγαλε τους μαθητές με ασφάλεια. Αυτά τα περιστατικά αμαυρώνουν όλη την εικόνα των δημόσιων μεταφορών και θέτουν σε κίνδυνο

της ασφάλειας των επιβατών».

Συμπλήρωσε ότι γίνεται μεγάλος αγώνας για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου έτσι ώστε να ανέβουν στα λεωφορεία, με απώτερο σκοπό να μειωθεί το κυκλοφοριακό.

Τόνισε ότι αντί να έχουμε σύγχρονες επιβατικές μεταφορές με πυκνές διαδρομές, υπάρχουν αυτά τα περιστατικά που δεν τιμούν κανέναν.

Υπογράμμισε ότι το 60% το λεωφορείων έχουν βγει εκτός λειτουργίας. «Το σύστημα που έπρεπε να μπει πάνω στη μηχανή για κατάσβεση φωτιάς σε περιπτώσεις εκδηλώσεις περιστατικού. «Ήταν μέσα στους όρους της συμφωνίας από το 2021, το γνώριζαν αλλά δεν εγκατέστησαν τα συστήματα».

Ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι το σύστημα δεν υπάρχει εντός της Κύπρου. «Θα πρέπει να περιμένουμε 2-3 βδομάδες μέχρι να εγκατασταθεί στα λεωφορεία».

Σημείωσε ότι μέσα στη σύμβαση με τις εταιρείες υπήρχε ο όρος για ανανέωση του στόλου τους. «Από τις έξι εταιρείες δεν έχουν προχωρήσει όλες στην αντικατάσταση του στόλου τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα