Νιγηρία: Εντόπισαν καρτέλ ναρκωτικών με προορισμό Κύπρο ραμμένα σε τζιν

H Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Νόμου και Ναρκωτικών (NDLEA) της Νιγηρίας απέτρεψε προσπάθειες από καρτέλ ναρκωτικών να εξάγουν σκληρά ναρκωτικά ραμμένα μέσα σε τζιν παντελονιών ή γεμισμένα σε κούκλες, κουμπιά, σαπούνια και τενεκέδες με ποτά.

Τα ναρκωτικά περιελάμβαναν μεθαμφεταμίνη, τραμαδόλη και άλλες ψυχοδραστικές ουσίες που θα εξάγονταν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της NDLEA Φέμι Μπαμπαφέμι την Κυριακή στην Αμπούτζα.

Δήλωσε ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών με έδρα το Λάγος επρόκειτο να εξάγουν τα φάρμακα

σε προορισμούς στην Ευρώπη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Ασία.

«Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε στριφώματα καινούργιων τζιν παντελονιών που πήγαιναν στην Κύπρο. Ενα φορτίο ινδικής κάνναβης κρυμμένο σε κεφάλια κούκλας κατευθυνόταν επίσης προς το Ντουμπάι των ΗΑΕ.

«Φακελάκια τραμαδόλης θάφτηκαν επίσης σε δοχεία ποτών και σε τοπικά σαπούνια με προορισμό τα ΗΑΕ, ενώ μια αποστολή μεθαμφεταμίνης κρυμμένη σε κουμπιά κατευθυνόταν προς το Χονγκ Κονγκ.

«Ένα φορτίο άλλης παράνομης ουσίας που προερχόταν από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, αναχαιτίστηκε εξίσου σε εταιρεία ταχυμεταφορών.

«Αξιωματικοί της NDLEA εντόπισαν τον παραλήπτη, τον Daniel Ogi, στο Ajao Estate, στο Λάγος, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και τον συνέλαβαν», δήλωσε ο κ. Μπαμπαφέμι.

Πρόσθεσε ότι την 1η Δεκεμβρίου, πράκτορες της NDLEA συνέλαβαν έναν βαρώνο ναρκωτικών, τον Okechukwu Ogala (56), ο οποίος ειδικεύεται στην εκμετάλλευση και τη στρατολόγηση νεαρών Νιγηριανών για να εξάγει μέθοδο στις ασιατικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα