Φάκελος συγκοινωνίες: Πώς απαντά το Υπ. Μεταφορών στις καταγγελίες της CPT

Απαντήσεις στις καταγγελίες του γενικού διευθυντή της Cyprus Public Transport, Julio Tironi, για την καθυστέρηση κατακύρωσης της σύμβασης της εταιρείας για τα Υπεραστικά Λεωφορεία αλλά και τη καταγγελία πως η εταιρεία του υπέβαλε χαμηλότερη προσφορά,

από τον υφιστάμενο παροχέα για τις μεταφορές της επαρχίας Αμμοχώστου, έδωσε στο «ΣΙΓΜΑ» το Υπουργείο Μεταφορών.

Διαβάστε ακόμη: Φάκελος συγκοινωνίες:Στο «περίμενε» εταιρεία - Έδωσε 22εκ χαμηλότερη προσφορά!

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ ανέφερε ότι «για την επαρχία Αμμοχώστου είχαμε πάρει ξεκάθαρη νομική συμβουλή ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούμε να προχωρήσουμε για αυτό και προχωρήσαμε στην υπογραφή της. Για να υπογράψουμε σημαίνει ότι ήταν στους όρους του διαγωνισμού και ήταν μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού που τέθηκε για αυτή τη σύμβαση άρα το ότι ήταν ποιο ακριβή δεν μπορούσαμε να πάμε αντίθετα με το δικαστήριο γιατί ήταν ποιο φθηνός».

Όσο αφορά τη σύμβαση για τα υπεραστικά λεωφορεία το Υπουργείο Μεταφορών τόνισε πως ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Δηλαδή με καθοδήγηση από τη Νομική Υπηρεσία στάλθηκε η προσφορά και οι δικαστικές αποφάσεις  στο συμβούλιο προσφορών και ακολούθως στην επιτροπή αξιολόγησης ώστε να γίνει επαναξιολόγηση.

Συνεχίζοντας ο κύριος Μιχαήλ τόνισε ότι «τόσο στην επιτροπή αξιολόγησης όσο και στο συμβούλιο προσφορών μετέχουν επιθεωρητές από το γενικό λογιστήριο τον γενικό ελεγκτή για να υπάρχει επιτόπου οποιανδήποτε καθοδήγηση και λύση αποριών από τα μέλη των δύο σωμάτων αυτών».

Οι καταγγελίες του γενικού διευθυντή της CPT προκάλεσαν την αντίδραση της εταιρείας που κέρδισε την προσφορά για τις μετακινήσεις της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Τα υπεραστικά λεωφορεία Κύπρου σε ανακοίνωση τους ανέφεραν ότι «οι δηλώσεις του διευθυντή της CPT  και οι αναφορές για «φθηνότερη προσφορά της εταιρείας του» είναι πρόδηλα παραπλανητική και ψευδής. Υποτιμούν την νοημοσύνη του Κύπριου πολίτη, κάτι που αποδεικνύεται από την συνολική συμπεριφορά των εκπροσώπων της ίδιας ξένης εταιρείας. Παρά την προσπάθεια παραπλάνησης εκ μέρους των εκπροσώπων της CPT, τα πραγματικά δεδομένα είναι εμφανή και πρώτα θύματα, ας μην ξεχνάμε, ήταν η ασφάλεια και οι εργαζόμενοι».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε συνεννόηση με την Συντονιστική Επιτροπή Εταιρειών Λεωφορείων Κύπρου, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει παράθεση των αναλυτικών στοιχείων και οικονομικών δεδομένων για αποκατάσταση της αλήθειας.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα