Έξω 2 για επίθεση σ’Αστυνομία: "Τι εν τούτη η κουβέντα;"

Στις 19/5 και ώρα 23.55, λήφθηκε η γραπτή πληροφορία στο ΤΑΕ, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας από πλήρως αξιόπιστη πηγή, για επιθέσεις κατά της Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δυο πρόσωπα.

Η πληροφορία ανέφερε τα εξής:

«Στις 19/5 συγκεκριμένο πρόσωπο, μετά τις συνεχείς επιχειρήσεις/έρευνες της Αστυνομίας στα πλαίσια καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, έδωσε οδηγίες στον 1ο και το

2ο ύποπτο, όπως προκαλέσουν το συντομότερο δυνατό, τυφλά κτυπήματα σε διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων και μελών της Αστυνομίας, προκειμένου να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και να δώσουν το μήνυμα ότι ο υπόκοσμος έχει το πάνω χέρι και όχι η Αστυνομία».

Ο πληροφοριοδότης έλαβε την πληροφορία την ίδια μέρα, ενώ να σημειωθεί ότι είναι γνωστός στην Αστυνομία κι έχει δώσει στο παρελθόν σημαντικές πληροφορίες σε σχέση με σοβαρά εγκλήματα, με θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο πληροφοριοδότη, οι οδηγίες που δόθηκαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο προς τον 1ο και τον 2ο ύποπτο ήταν να προχωρήσουν σε τυφλά κτυπήματα, περιλαμβανομένων εμπρησμών και τοποθετήσεων εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα υποστατικά, όπως μπυραρίες, καφετέριες, κέντρα αναψυχής,καθώς επίσης και σε οικίες, υποστατικά και οχήματα μελών της Αστυνομίας, παγκύπρια. Ένας από τους στόχους της Αστυνομίας αναφέρθηκε αστυνομικός, ο οποίος διαμένει κοντά στην οικία άλλου γνωστού ή και συνεργάτη στον υπόκοσμο, προσώπου».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στους δυο, αφού στις 12 του μήνα είχε γίνει έρευνα μετά από σχετικό διάταγμα, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

«Μα ένναμπον τούτη η κουβέντα»

Απορημένος εμφανίστηκε ο 1ος ύποπτος κατά τη σύλληψή του από τα μέλη της Αστυνομίας, αφού, όταν του επεστάθη η προσοχή του στον νόμο, απάντησε «Μα ένναμπον τούτη η κουβέντα». Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία ερευνά κατά πόσο συνδέονται με τους δυο υπόπτους, δυο εμπρησμοί που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Εν επρόλαβα να το γυρίσω πάνω μου»

Αυτή ήταν η απάντηση του υπόπτου, όταν εντοπίστηκε, μετά από έρευνα στο σπίτι του, όπλο τύπου ΔΟΚΟ, το οποίο διαφάνηκε ότι ήταν εγγεγραμμένο στο όνομα συγγενικού του προσώπου. Ερωτηθείς γι’ αυτό, απάντησε «Εν επρόλαβα να το γυρίσω πάνω μου».

Στο στοπ λιστ ύποπτος που βρίσκεται στην Πάφο

Έρευνες για εντοπισμό του τρίτου υπόπτου διενεργεί η Αστυνομία, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, βρίσκεται στην Πάφο και δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει στη Λευκωσία πριν την 21η του μήνα.

Όπως διαφάνηκε από τα όσα ανέφερε ο 2ος ύποπτος ανακρινόμενος, δεν γνωρίζει τον πρώτο ύποπτο, αλλά ξέρει τον τρίτο, ο οποίος καταζητείται.

Η Αστυνομία έλαβε για την υπόθεση αυτή 10 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να λάβει, όπως ανέφερε, άλλες 20. Σημειώνεται εδώ ότι το Δικαστήριο δεν ενέκρινε το αίτημα για οκταήμερη προσωποκράτηση των δυο και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα