ΑΠΟΕΛ: Με τον 5ο πιο «ισχυρό» συντελεστή των προκριματικών

Τελικά ο δρόμος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσβατος όσο και τις προηγούμενες χρονιές για τον ΑΠΟΕΛ.

Μετά την απώλεια του τίτλου στη Ρουμανία από τη Στεάουα (το πήρε η Κλουζ), οριστικοποιήθηκε ότι οι πρωταθλητές Κύπρου, με τις 27,000 βαθμούς συντελεστή, εισέρχονται στη διοργάνωση ως οι 5οι ισχυρότεροι. Πώς συνέβη αυτό; Είναι συνδυασμός μίας υψηλής «γαλαζοκίτρινης» βαθμολογίας, αλλά και του γεγονότος ότι «παραδοσιακές» πρωταθλήτριες

(Ολυμπιακός, Μπάζελ, Κοπεγχάγη), έχασαν τον τίτλο.

Με τα δεδομένα που ίσχυαν πέρσι στον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών, τα πράγματα θα ήταν απλά. Ο ΑΠΟΕΛ, εφόσον με το καλό έφτανε στα πλέι-οφ (ισχυρός μέχρι και τον 3ο), θα μπορούσε να εισέλθει στους 4 seeded (μειώθηκαν κατά ένα από πέρσι), υπό την προϋπόθεση ότι μία εκ των Σέλτικ, Λουντογκόρετς, Αϊντχόφεν θα έμενε εκτός. Οι δύο πρώτες ξεκινάνε από τον 1ο γύρο και η ολλανδική ομάδα στο 3ο. H 4η ισχυρότερη, η Σάλσμπουργκ, μπαίνει κατευθείαν στα πλέι-οφ.

Το σύστημα όμως διαφοροποιήθηκε, αφού οι κληρώσεις θα γίνονται πριν την ολοκλήρωση έκαστου γύρου, οπότε οι ομάδες θα έχουν δύο πιθανούς αντιπάλους. Δηλαδή, ο νικητής του Χ1-Χ2 θα παίξει με τον νικητή του Ψ1-Ψ2. Οι συντελεστές θα μετράνε στη διαμόρφωση των ζευγαριών.

Συνεπώς, η κατάσταση θα είναι μπερδεμένη, αλλά πάλι το ιδανικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα από τις τρεις που προαναφέραμε να φύγει πριν τα πλέι-οφ.

Θυμίζουμε ότι φέτος οι προκριματικοί γύροι είναι τέσσερις και όλες οι αποκλεισμένες από το Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Ανάμεσα στις ομάδες που είναι κάτω από τον ΑΠΟΕΛ στη βαθμολογία (άρα μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του κάποια στιγμή, αναλόγως με τα αποτελέσματα και τις ανακατατάξεις) είναι οι ΑΕΚ (εισέρχεται στον 3ο γύρο), Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κλουζ, Ερυθρός Αστέρας, Μπερ Σεβά, Μάλμο, Ρόζεμποργκ, Λέγκια, Γιανγκ Μπόις (οι δύο τελευταίες μόνο στα πλει-οφ).

Keywords
Τυχαία Θέματα