Εξετασιοκεντρική η εκπαίδευση συμφωνα με Ομοσπονδία Γονέων

Η εκπαίδευση όπως παρέχεται στην Κύπρο και στην Ελλάδα «είναι εξετασιοκεντρική, στερεί τη δυνατότητα να ζήσουν τα παιδιά την εφηβεία τους όπως δικαιούνται και τροφοδοτεί την παραπαιδεία», διαπίστωσαν σε κοινή συνεδρία τους τα Δ.Σ της Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας και της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής

και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, η Ομοσπονδία μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για παροχή καλύτερης παιδείας και ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Χανιά.

Οι δύο οργανώσεις είναι αδελφοποιημένες από τον Μάρτιο του 2016 και έκτοτε είναι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία ανταλλάσσοντας γνώσεις, απόψεις, εισηγήσεις, εμπειρίες.

Η Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σχολεία και να γνωρίσει τη δομή τους τόσο σε κτηριακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Εντύπωση προκάλεσε η πολύ μεγάλη εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους. Αυτό μεταφράζεται σε παροχή επιπλέον βοήθειας τα απογεύματα, σε μαθητές που το έχουν ανάγκη, σε χειρωνακτική εργασία για συντήρηση των σχολείων και σε απογευματινές δράσεις για ποιοτική ενασχόληση των μαθητών.

Πέρα από τις επισκέψεις στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε θεσμικό επίπεδο ώστε η όλη προσέγγιση στο σκοπό της επίσκεψης να είναι ολοκληρωμένη.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Αντιπερειφερειάρχη Χανίων Α. Βουλγαράκη,τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Π. Σημαντηράκη, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τ. Βάμβουκα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γ. Ξανθουδάκη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Ε. Αλιφιεράκη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Χανίων κα Β. Περράκη,τον Δήμαρχο Πλατανιά Ι. Μαλανδράκη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πλατανιά Γ. Καλαιτζάκη .

Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Στ. Ζερβάκη και αντηλλάγησαν απόψεις.

Σε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Χανίων κ της Ομοσπονδίας Λευκωσίας , κατατέθηκε ομόφωνα διαπίστωση ότι η εκπαίδευση όπως παρέχεται και στις δυο χώρες είναι εξετασιοκεντρική, στερεί τη δυνατότητα να ζήσουν τα παιδιά την εφηβεία τους όπως δικαιούνται και τροφοδοτεί την παραπαιδεία.

Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις για συνεργασία των δύο οργανώσεων για υλοποίηση δράσεων με θέματα το περιβάλλον, τα τροχαία ατυχήματα κ.α

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Κουλέρμος και τα μέλη της αντιπροσωπείας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην Πρόεδρο Σοφία Μαλανδράκη και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων για την άψογη φιλοξενία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα