Οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Γερμανία φέτος

Η Γερμανία υποδέχτηκε από τις αρχές του έτους μέχρι τον Σεπτέμβριο 213.000 αιτούντες άσυλο, ένας αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με τους 890.000 πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

"Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδίδουν καρπούς", είπε ο ντε Μεζιέρ παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους. Συγκριτικά, κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2015 είχαν φτάσει στη Γερμανία 577.000 πρόσφυγες.

Οι διοικητικές υπηρεσίες έχουν επεξεργαστεί φέτος 460.000 αιτήματα χορήγησης

ασύλου ενώ πέρσι, κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο, είχαν εκδοθεί μόνο 70.000 αποφάσεις.

Η μαζική εισροή προσφύγων πέρσι στη Γερμανία άσκησε μεγάλες πιέσεις στις γερμανικές υπηρεσίες και εν μέρει συνέβαλε στη στροφή της κοινής γνώμης κατά της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ η οποία άνοιξε τις πύλες της χώρας στους ανθρώπους αυτούς. Το κλείσιμο του "βαλκανικού διαδρόμου" και η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, τον Μάρτιο, βοήθησαν να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές.

Στο εσωτερικό, η κυβέρνηση έλαβε πολλά μέτρα, για παράδειγμα χαρακτήρισε "ασφαλείς" πολλές χώρες, διευκολύνοντας έτσι τον επαναπατρισμό των παράτυπων οικονομικών μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα