Εξετάσεις τετραμήνων: Αποφάσισαν διαπραγματεύσεις για αλλαγές οι καθηγητές

Την απόφαση να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να εντοπιστούν από κοινού τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων, πήραν τα μέλη της συντεχνίας των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ κατά τη διάρκεια της σημερινής Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων(ΠΣΓΑ) της οργάνωσης.

Μιλώντας στο SigmaLive,

ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, ανέφερε πως, «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εξετάσεων τετραμήων».

«Είναι διαπίστωσή μας, ότι υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να επιλυθούν», είπε ο κος Πολυβίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της διάρκεια τη συζήτησης του επίμαχου ζητήματος, κατατέθηκαν ενώπιον των μελών, δύο προτάσεις.  Η πρώτη πρόταση κατατέθηκε από τη Κίνηση Καθηγητών ΔΗ.ΚΙ , η οποία στηρίχθηκε από τις Κινήσεις «Αλλαγή» και «Νέα Κίνηση». Η δεύτερη ήταν αυτή της «Προοδευτικής Καθηγητών», η οποία στηρίχθηκε από την «Νέα Πνοή».

Η πρώτη ήταν και αυτή που επικράτησε, με 65 ψήφους υπέρ, έναντι της θέσης κατά των εξετάσεων τετραμήνων που είχε καταθέσει η «Προοδευτική Κίνηση», η οποία έλαβε 38 ψήφους.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή απόφαση, αναιρεί άρδην την θέση της οργάνωσης, που στην τελευταία ΠΣΓΑ είχε ταχθεί σχεδόν ομόφωνα κατά των εξετάσεων τετραμήνων και του νέου τρόπου αξιολόγησης του μαθητή, με την πιθανότητα μάλιστα να παρθούν μέτρα.

Η έκβαση αυτή, ισοδυναμεί με αλλαγή στάσης της οργάνωσης και το τέλος της ρήξης της με το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την μεταρρύθμιση.

Κατά τη σημερινή ΠΣΓΑ, πάρθηκαν αποφάσεις, για το Συνταξιοδοτικό ζήτημα και το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας, της βίας και της παραβατικότητας στα σχολεία.

Σημειώνεται πως αύριο η ΟΕΛΜΕΚ, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, ως μια πρώτη συνάντηση από τότε που ανέλαβε τη θέση, στην οποία αναμένεται να κατατεθούν απόψεις και για τα τετράμηνα

Keywords
Τυχαία Θέματα