Έξαρση ανθεκτικών μικροβίων στις εντατικές- Απειλή για τη δημόσια υγεία/ΒΙΝΤΕΟ

Σήμα κινδύνου για απειλή στην δημόσια υγεία, από την έξαρση ανθεκτικών μικροβίων στις Εντατικές, εκπέμπουν οι ειδικοί.

Οι αυξημένες ροές ασθενών και οι ανάγκες για άμεση διασωλήνωσή τους, οδηγούν σε ελλιπή απολύμανση, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί ήδη αρκετά περιστατικά μόλυνσης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ, ο δρ Χάρης Αρμεύτης ανέφερε τα εξής: «Υπάρχουν περιστατικά σε όλες τις Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Είναι κάτι αναμενόμενο μετά από την ευρεία χρήση των μονάδων εντατική θεραπείας. Αν κολλήσει

ένας ασθενής, είτε πάσχει από covid είτε πάσχει από κάποιο άλλο νόσημα, στο τέλος μπορεί να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή του λόγω του ότι ανέπτυξε μια πνευμονία από ένα πολύ ανθεκτικό μικρόβιο».

Η μάχη με τον χρόνο που δίδεται για να εξασφαλιστούν κλίνες, για ασθενείς οι οποίοι μένουν στο περίμενε για ώρες προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, δεν αφήνει περιθώρια για την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.

Μετέπειτα, ο δρ Αρμεύτης συνέχισε λέγοντας, «Όταν αδειάζω ένα κρεβάτι και στα επόμενα λεπτά φέρνω άλλο ασθενή τότε είναι ένας παράγοντας που παίζει τον ρόλο του για να μην καθαριστεί καλά ο χώρος και να  κινδυνέψει ο ασθενής που νοσηλεύεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, πρόσφατα, άτομο το οποίο ανακοινώθηκε ότι κατέληξε από κορωνοϊό είχε προσβληθεί και από ανθεκτικό μικρόβιο.

Σε μίαν άλλη εξέλιξη, στην αντιπαράθεση των πολιτών με επίκεντρο τα εμβόλια αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κύκκου, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Καταδίκασε και την επίθεση που δέχθηκε το Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα