Έξαλλοι οι Παφίτες με τα τεστ και τις ουρές - Τι απαντά το Υπουργείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυσανασχέτηση εκφράζουν οι Παφίτες και εξαπολύουν πυρά προς το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την οργάνωση των τεστ στην πόλη τους. 

Ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριος Ιγνατίου, βρέθηκε στο μοναδικό σημείο της πόλης όπου γίνονται τα μοριακά τεστ κορωνοιού.

Ο ίδιος μετέφερε τις αντιδράσεις των πολιτών αναφέροντας πως ο κόσμος έχει αγανακτήσει και πως δεν τους λαμβάνουν

υπόψη.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει ώρες λειτουργίας του χώρου που θα πραγματοποιούνταν τα τεστ σήμερα. Αντίθετα, χθες το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε ότι θα λειτουργήσουν μόνο τα εργαστήρια για Λεμεσό.

Τη Δευτέρα το πρωί δεν δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες που εργάζονται από και προς την Πάφο να κάνουν τις εξετάσεις για να μπορούν να μετακινούνται εκτός επαρχίας. Όσοι δεν είχαν τεστ δεν βγήκαν εκτός πόλης, είπε ο ανταποκριτής στο Μεσημέρι και Κάτι. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι τελευταία στιγμή το συγκεκριμένο κέντρο ελέγχου άνοιξε για να διευκολύνει τους πολίτες.

Έντονη ανησυχία προκαλεί κατά τον δημοσιογράφο και το γεγονός ότι σε ολόκληρη την επαρχία μόνο ένα κέντρο υπάρχει που πραγματοποιεί τα μοριακά τεστ. Ο όλη στάση, εκλαμβάνεται από τον κόσμο της Πάφου ως υποτιμητική, είπε ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας Αναστασία Ανθούση, μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης απάντησε στις καταγγελίες των πολιτών της Πάφου.

Η ίδια τόνισε ότι είχαν ενημερωθεί πως τη Δευτέρα το κέντρο δούλεψε μέχρι τις 18:00 και είχε εξυπηρετήσει όλους όσους ήθελαν να κάνουν το τεστ.

Συμπλήρωσε ότι σήμερα ενημερώθηκαν πως δεν λειτουργούσε το συγκεκριμένο κέντρο και δόθηκαν σαφέστατες οδηγίες και έτσι από τις 10:00 συνεχίζεται κανονικά η δειγματοληψία.

Τέλος, ανέφερε πως η αρχική πληροφόρηση που είχαν ήταν αρκετή για να εξυπηρετηθούν οι Παφίτες σε ένα σημείο, ενώ τόνισε πως θα αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση και αν κριθεί απαραίτητο θα εντάξουν και δεύτερο κέντρο αύριο. 

Διαβάστε επίσης:

Λεμεσός: Άρχισαν από το πρωί οι δειγματοληψίες για εργαζόμενους (ΒΙΝΤΕΟ)Συνεχίζονται για 2η ημέρα τα rapid tests και PCR για εργαζόμενους στην Πάφο

Keywords
Τυχαία Θέματα