Εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπει ο Τσίπρας

Πιστεύοντας ότι η Ελλάδα έχει «ήδη από το 2016 επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», και συμφωνώντας «με τις εκτιμήσεις όλων» ότι για το τρέχον έτος «για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία θα γυρίσει σε εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στους υπουργούς του, είπε πως ο στόχος από εδώ και στο εξής πρέπει να

είναι η σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Για να συμβεί αυτό, όμως, πρόσθεσε, «χρειάζονται πολύπλευρες και ριζικές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε εδώ ότι ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τον όρο αυτόν όπως ίσως τον αντιλαμβάνονται άλλοι. Και εξήγησε ότι κατά τη δική του πολιτική φιλοσοφία, «η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση της προστασίας στην εργασία, η φορολογική ασυλία στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και στο μεγάλο πλούτο, η προστασία των ισχυρών απέναντι στον μικρό και μεσαίο ανταγωνισμό, έχουν βαπτιστεί μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας», αλλά για αυτόν είναι, όπως είπε, αντιμεταρρυθμίσεις.

Η αντίληψη της δικής του κυβέρνησης, είπε, είναι «ριζικά διαφορετική» και την ανέπτυξε εν περιλήψει: «Για εμάς κοινωνική ευημερία είναι η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή και σταθερή εργασία,και βεβαίως σε ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος».

Ακολούθως, ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή του συνεδρία, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει «για την έναρξη μιας οργανωμένης διαδικασίας διαβούλευσης και διαλόγου, με στόχο τη διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για τα επόμενα χρόνια».

Έβαλε, συμβολικά, ορίζοντα αυτής της στρατηγικής, όπως την ονόμασε, το 2012, με στόχο «η Ελλάδα να έχει επανέλθει πλήρως στην κανονικότητα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους αναπτυξιακούς δείκτες, αλλά και σε ό,τι αφορά τους κοινωνικούς δείκτες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα