Στην Ουάσινγκτον για επαφές με αξιωματούχους ο Έιντε

Επαφές με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης θα έχει τις επόμενες ημέρες στην Ουάσινγκτον ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για συζήτηση της παρούσας κατάστασης και του τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για διευκόλυνση των συνομιλιών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Έιντε, όπως αναφέρθηκε, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να μιλήσει σε συζήτηση για την Κύπρο, που φιλοξενεί η δεξαμενή σκέψης Atlantic Council, και αναμένεται να συναντηθεί με τον αντικαταστάτη της Βικτώρια Νούλαντ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ. Τη συζήτηση για την Κύπρο του Atlantic Council θα προσφωνήσει επίσης και ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Σιντίκ είπε, ακόμη, πως ο κ. Έιντε, ο οποίος φθάνει στην αμερικανική πρωτεύουσα απόψε το βράδυ, θα επιστρέψει στην Κύπρο την Πέμπτη το βράδυ, προκειμένου να έχει συναντήσεις με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις του κ. Έιντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά την επικείμενη επίσκεψη του Νορβηγού διπλωμάτη στο νησί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα