Ευρώπη: 100 εκατ. έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση

Στην Ευρώπη εκτιμάται ότι συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση, όπως καρδιακά επεισόδια, τροχαία, οικιακά ή εργατικά ατυχήματα και καταστροφές, σύμφωνα με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού, το οποίο προσθέτει πως ο αριθμός αυτός καθιστά επιτακτική την ανάγκη για κατάλληλη προετοιμασία των πολιτών προς αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών, αλλά και για την ευαισθητοποίηση τους και την ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης και προσφοράς βοήθειας.

Σε

ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day), το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού αναφέρει πως οι Πρώτες Βοήθειες είναι η άμεση φροντίδα που δίνεται σε περιπτώσεις ασθένειας ή τραυματισμού προσώπου μέχρι να φτάσει περαιτέρω βοήθεια, για να προσθέσει πως έχουν ως πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση της ζωής, την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από τραυματισμό ή ασθένεια, και την επίσπευση της ανάρρωσης. Επιπλέον έχουν ως στόχο τη θεραπεία μικροτραυματισμών που δεν χρήζουν ιατρικής βοήθειας και την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

“Η γνώση των πρώτων βοηθειών”, σημειώνει, “είναι απαραίτητη προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Σε πολλές περιπτώσεις η παροχή πρώτων βοηθειών στα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν είναι καθοριστική για την επιβίωση ή την καλή έκβαση της υγείας του θύματος. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της στιγμής του ατυχήματος και της παροχής οργανωμένης ιατρικής βοήθειας, είναι που οι πρώτες βοήθειες αποδεικνύουν την αξία τους”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα