Viral έγινε η φωτο του Αστυνομικού με παιδάκι πρόσφυγα

Κύμα συναισθημάτων προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία αστυνομικού από τη Σερβία, ο οποίος κρατά στα χέρια του και αγκαλιάζει τρυφερά ένα παιδάκι από τη Συρία.

Τη συγκινητική φωτογραφία δημοσίευσε χθες στο Twitter η δημοσιογράφος του BBC Μάνβιν Ράνα με το κείμενο: "Οι Σύριοι είναι γεμάτοι ευχαριστίες για τη σερβική αστυνομία. Λένε ότι οι αστυνομικοί στη Σερβία είναι καλοί και ότι είναι οι πρώτοι που δεν τους συμπεριφέρονται σαν ζώα".

Ποιος

είναι ο αστυνομικός

Ονομάζεται Ρετζέπ Αρίφι, είναι από την πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, κέντρο της αλβανικής κοινότητας της χώρας. Υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση του Πρέσεβο από το 2002, όταν στην περιοχή συγκροτήθηκε πολυεθνική αστυνομία. Έχασε τον πατέρα του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν ήταν μόλις έξι μηνών. Είναι 34 χρονών, δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά.

Στο σημείο όπου ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το τρυφερό στιγμιότυπο με τον αστυνομικό και το προσφυγόπουλο από τη Συρία, λεωφορεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες παραλαμβάνουν καθημερινά μεγάλο αριθμό προσφύγων. Ο Ρετζέπ Αρίφι και οι συνάδελφοί του είναι εκεί κάθε μέρα για να διατηρούν την τάξη, αλλά και για να τους προστατεύουν.

Ο αστυνομικός προσφέρθηκε να βοηθήσει την εξαντλημένη από το ταξίδι μητέρα του παιδιού και το πήρε αγκαλιά για να την ξεκουράσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα