Έβγαλαν «μαχαίρια» Νικόλας Παπαδόπουλος-Χάρης Γεωργιάδης

Στα δημοσιονομικά, το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. 

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δημοσιονομικό έλλειμα, πήραν θέση μάχης. 

Το ΔΗΚΟ ζητεί από την κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιό της, για τη διαχείριση της οικονομικής κατρακύλας που επέφερε, αφού οι προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι πολύ χειρότερες απ’ ότι υπολόγιζε. 

Ο Χάρης Γεωργιάδης, καλεί το ΔΗΚΟ να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει και να μην ασκεί ισοπεδωτική κριτική.  

 «Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ασκεί κριτική γιατί τα δημόσια οικονομικά καταγράφουν έλλειμα. Μήπως περίμενε ότι η Κύπρος, εν μέσω κορωνοϊού, θα ήταν η μόνη χώρα που θα διατηρούσε πλεόνασμα; Ξέχασε ότι μέχρι προχθές ζητούσε από την κυβέρνηση να δαπανήσει ακόμη περισσότερα; Μήπως θέλει να ακυρωθούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν οδηγήσει στο έλλειμα; Μήπως θέλει να επιβληθούν φόροι; Ή μήπως τελικά πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο ισοπεδωτικής κριτικής στο πλαίσιο της απροκάλυπτης πλέον μετάλλαξής του;», σημείωσε ο Χάρης Γεωργιάδης. 

Δριμύ κατηγορώ κατά του Χάρη Γεωργιάδη από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, για τον συνεργατισμό.

«Το έλλειμα, το δυσανάλογα μεγαλύτερο έλλειμα, απ’ ότι είχε προβλέψει, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και ο ίδιος προσωπικά ο κ. Γεωργιάδης, έχουν ήδη προσθέσει πάνω στους ώμους του Κύπριου φορολογούμενου, λόγω της κατάρρευσης του συνεργατισμού».  

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, απάντησε στον Νικόλα Παπαδόπουλο, μέσω τουίτερ, ότι είναι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε ενημέρωση ή και συζήτηση, αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα