ΕΒΕ: Σταυροδρόμι διεθνών επιχειρήσεων η Πάφος

Τα πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάφου μπορούν να καταστήσουν την Πάφο πόλο έλξης των ξένων επιχειρήσεων, μετατρέποντας έτσι την επαρχία σε διεθνές περιφερειακό επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η Πάφος πληροί όλα τα κριτήρια εδραίωσης της ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει η Κύπρος.

Ένας

επιπρόσθετος στρατηγικός στόχος του Επιμελητηρίου συνέχισε, είναι η προώθηση της υλοποίησης των μεγάλων σύνθετων αναπτύξεων και εμπλουτιστικών έργων του ιδιωτικού τομέα που θα συμβάλουν στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, με πολλαπλασιαστικά οφέλη στη τοπική οικονομία και κοινωνία.

Επεσήμανε ακόμη πως το Επιμελητήριο χαιρετίζει τα φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα που πρόσφατα έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, τα οποία αναμένεται ότι θα συμβάλουν στην προσέλκυση ξένων επενδυτών προσθέτοντας ωστόσο, πως πέραν όμως των ανακοινωθέντων μέτρων χρειάζονται περαιτέρω σημαντικές ενέργειες για ν’ ανακάμψει ο τομέας των ακινήτων.

To Επιμελητήριο Πάφου σε μια προσπάθεια να στηρίξει και να προωθήσει τις μεγάλες ιδιωτικές αναπτύξεις της Πάφου, προωθεί συνέχισε, την διοργάνωση επενδυτικών φόρουμ στη Πάφο με την Ινδία (υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών) και με την Κίνα (υπό την αιγίδα του Υπουργού Ε.Ε.Β&Τ) και έχουν γίνει διευθετήσεις, τις ξένες αποστολές να δεχτεί στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προς την κατεύθυνση υλοποίησης των πιο πάνω ημερίδων ετοιμάζονται σχετικοί προϋπολογισμοί και επιδιώκεται η εξασφάλιση σχετικών χορηγιών από τον CIPA, KOT, Τράπεζες και Επιχειρήσεις, κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα