ΕΒΕ Πάφου: Καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει το Πάφος 2017

Ο Οργανισμός ΠΠτΕ Πάφος2017 προχωρά εντατικά με όλες εκείνες τις διεργασίες, οργανωτικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές, που σηματοδοτούν την επιτυχημένη υλοποίηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τον Οργανισμό στο δύσκολο και πολυσχιδές έργο του.

Στην τελευταία επίσκεψη της επιτροπής παρακολούθησης από τις Βρυξέλλες ο Οργανισμός

Πάφος 2017, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης, απέσπασε τα εύσημα για την πρόοδο που έχει επιτελεσθεί στην προετοιμασία καθώς και στην υποδειγματική διαχείριση πόρων και δυνατοτήτων στην υλοποίηση του προγράμματος του Πάφος2017.

Η τελετή έναρξης, ανέφερε, έχει οριστεί για τις 28 και 29 Ιανουαρίου 2017, με δεκάδες εκδηλώσεις που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017.

Στη διάρκεια του 2017, η Πάφος αναμένεται, συνέχισε, να υποδεχθεί δεκάδες μεγάλα ονόματα από τις τέχνες και τα γράμματα μεταξύ των οποίων καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο τοποθετώντας έτσι την Πάφο στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών εκδηλώσεων αλλά και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιδιαιτερότητα και σημασία της στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μεγάλα διεθνή γεγονότα θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Πάφο, αναδεικνύοντας χώρους ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως η Πέτρα του Ρωμιού, το Μεσαιωνικό Κάστρο, οι Αρχαιολογικοί Χώροι, οι Σπηλιές του Μουττάλλου, είπε ο κ. Δημητριάδης σημειώνοντας πως το Επιμελητήριο παραμένει δεσμευμένο να συνδράμει στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου να καταστεί η Πάφος μια επιτυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Το Επιμελητήριο θεωρεί ότι η επιλογή της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία που θα συμβάλει στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μας, αλλά και της κυπριακής οικονομίας ευρύτερα, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Paphos Aphrodite Festival, ο κ. Δημητριάδης είπε πως το Επιμελητήριο Πάφου συμμετέχει ως μέτοχος και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Φορέα ¨Paphos Aphrodite Festival Cyprus¨, ο οποίος σκοπό έχει τη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη Πάφο.

Το Επιμελητήριο Πάφου ζήτησε, συνέχισε, την πλήρη αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, ώστε να καταστεί οικονομικά βιώσιμος και ενέγραψε προς συζήτηση σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου.

Το ΕΒΕ αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της λειτουργίας και της ύπαρξης του Φορέα για τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού προγράμματος της Επαρχίας και ιδιαίτερα την διοργάνωση της ετήσιας Όπερας και ζητά να βρεθούν τρόποι για να διασφαλιστεί το μέλλον του Οργανισμού, όπως είπε.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε επίσης στο ΚΥΠΕ πως πρόσφατα το Επιμελητήριο κατάθεσε πρόταση μετεξέλιξης της Εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus σε Περιφερειακό Φορέα Πολιτιστικής Ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση και εφαρμογή ενός ενιαίου πολιτιστικού σχεδίου για την ανάπτυξη της πολιτιστικής πολιτικής και δράσης της πόλης και επαρχίας Πάφου, η οποία θα περιλαμβάνει συντονισμό, διοργάνωση, παραγωγή, εκτέλεση και διαχείριση των εκδηλώσεων και της πολιτιστικής υποδομής των Δήμων, ενδυναμώνοντας και υποστηρίζοντας τις δημοτικές υπηρεσίες και τους πολιτιστικούς φορείς της επαρχίας, καθώς και προβολή του πολιτισμού της Πάφου σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα