Έβαλαν στην γωνιά το ΕΛΑΜ – Στάση σιωπής για NPD και κουμπάρο

Στην γωνιά έχει στήσει το ΕΛΑΜ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχεδόν η ολότητα του πολιτικού συστήματος με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Η αρχή έγινε από τον περασμένο Δεκέμβριο με την ιστορία των 12 μπουφάν που μοίρασε το ΕΛΑΜ μόνο σε άπορα Eλληνόπουλα, σε δημοτικό σχολείο στην Πάφο.

Η δημοσιοποίηση της σχετικής είδησης, με την πρόταξη ότι τα μπουφάν δόθηκαν μόνο σε Eλληνόπουλα, έγινε από το ίδιο το ΕΛΑΜ,

προκαλώντας την καθολική καταδίκη των υπολοίπων κομμάτων, τα οποία χαρακτήρισαν την ενέργεια αυτή ως ρατσιστική.

Το ΕΛΑΜ, τότε, βγήκε στην αντεπίθεση υπερασπιζόμενο την ενέργεια του στην βάση της κοινωνικής του δράσης και του ρατσισμού που υπάρχει κατά των Ελλήνων, όπως ισχυρίστηκε. Παράλληλα, κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα για έλλειψη ακτιβισμού και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Η δεύτερη φορά κατά την οποία το ΕΛΑΜ στήθηκε στον "τοίχο" ήταν με αφορμή τα δημοσιεύματα που έφεραν ηγετικά του στελέχη να μην έχουν υπηρετήσει την θητεία τους στην Εθνική Φρουρά.

Μετά από την έντονη πολιτική πίεση που δέχτηκε, το ΕΛΑΜ βγήκε ξανά στην αντεπίθεση μέσω του προέδρου του, Χρίστου Χρίστου, ο οποίος στις 15 Μαρτίου, κάλεσε αυτούς που κρίνουν το ΕΛΑΜ να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί είναι πιθανό το κίνημα να απαντήσει με στρατιωτικούς όρους και να εφαρμόσει ένα ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο.

Η αναφορά του Χρίστου, περί απάντησης του ΕΛΑΜ με στρατιωτικούς όρους και εφαρμογή ανορθόδοξου πολέμου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία το κατηγόρησαν για φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις.

Ακολούθως, στις 19 Μαρτίου, ο Χρίστος Χρίστου, καλεσμένος στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», έκανε λόγο για πολιτική αλητεία και για λάσπη που δέχεται το ΕΛΑΜ από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Στις 29 Μαρτίου, δημοσίευμα στην εφημερίδα «Χαραυγή» έκανε λόγο για 42χρονο μέλος του ΕΛΑΜ ο οποίος συνελήφθη για υπόθεση παροχής προστασίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στις 30 Μαρτίου, δημοσίευμα της εφημερίδα «Πολίτης» σημείωνε ότι ο 42χρονος συλληφθείς είναι κουμπάρος του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εν λόγω υπόθεση ανακοίνωση εξέδωσε και το ΑΚΕΛ σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η υπόθεση έχει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους κατηγορούμενους «νονούς» της νύκτας διασυνδέεται και δραστηριοποιείται ενεργά με το ναζιστικό ΕΛΑΜ».

Στις 31 Μαρτίου, Κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σημείωνε ότι το ΕΛΑΜ φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με το γερμανικό ναζιστικό κόμμα NPD. Μάλιστα, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το NPD φέρεται να έκανε εκστρατεία συλλογής χρημάτων για την είσοδο του ΕΛΑΜ στην Βουλή το 2016.

Σε αντίθεση λοιπόν με τα άλλα περιστατικά για τα οποία κατηγορήθηκε το ΕΛΑΜ, δηλαδή στο επεισόδιο με τα 12 μπουφάν αλλά και το θέμα της φυγοστρατίας, αυτή τη φορά, τηρεί επί του παρόντος τουλάχιστον, στάση σιωπής.

Μέχρι σήμερα (4/3) το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, δεν έχει τοποθετηθεί, ούτε σε σχέση με τη σύλληψη του 42χρονου μέλους του κινήματος, ούτε σε ότι αφορά τις σχέσεις που διατηρεί με το ναζιστικό NPD της Γερμανίας. Εξάλλου, εξηγήσεις από το ΕΛΑΜ για τα σχετικά δημοσιεύματα ζητά και η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της ενώ η Συμμαχία Πολιτών σημειώνει ότι "οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους το ποιόν αυτής της οργάνωσης και να αντιληφθούν ότι δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα αλλά ένα καλοκουρδισμένο πιόνι του φασιστικού κινήματος".

Keywords
Τυχαία Θέματα