Ευ. Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση μας οδηγεί στο Μνημόνιο 3

Το ΠΑΣΟΚ, δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, εκφράζει δυσαρέσκεια τόσο για το γεγονός ότι, όπως λέει, ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για το Eurogroup της Δευτέρας, όσο και για τις θέσεις που εξακολουθεί να εκφράζει το Μαξίμου και οι οποίες, κατά τον κ. Βενιζέλο δεν είναι επί της ουσίας.

«Θέλουμε να στηρίξουμε μια εθνική διαπραγμάτευση»,

δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά «αντί να έχουμε ενημέρωση, παρακολουθούμε από την τηλεόραση την Κυβέρνηση να εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κάποιες άλλες λέξεις, όχι για την ουσία των θεμάτων. Στο μεταξύ, τα οικονομικά δεδομένα επιδεινώνονται».

«Δεν καταλαβαίνω», συνεχίζει, «γιατί εθελοτυφλούμε ομαδικά; Γιατί κάποιοι παίζουν με τα πιο ευγενικά αισθήματα του ελληνικού λαού; Η Κυβέρνηση λέει δέχομαι παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά όχι παράταση του μνημονίου. Έλεος. Το μνημόνιο είναι η δανειακή σύμβαση. Αυτό που έχει παραταθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου, είναι η δανειακή σύμβαση”.Κατά τον κ. Βενιζέλο, μπορεί η Κυβέρνηση να λέει ότι κάνει σκληρή διαπραγμάτευση, «αλλά στην ουσία υποχωρεί και μας πηγαίνει πλησίστια στο μνημόνιο 3, ενώ εμείς είχαμε ετοιμάσει την έξοδο από το μνημόνιο και το πέρασμα στην προληπτική πιστωτική γραμμή για να αναπνεύσει η οικονομία, να έχουμε ανάπτυξη και απασχόληση».Νωρίτερα, μέσω μιας άτυπης ενημέρωσης από το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είχε δηλώσει «θα ενημερώνει για τις εξελίξεις όποιον πολιτικό αρχηγό το επιθυμεί».ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα