ΕΤΥΚ: Ικανοποίηση για στάση εργασίας-Τι απαντά η Ελληνική

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή των εργαζομένων της Ελληνικής Τράπεζας στην 24ωρη στάση εργασίας, εκφράζει η ΕΤΥΚ, σε εγκύκλιό της προς τους εργαζόμενους της τράπεζας.


«Παρ’ όλες τις εκβιαστικές συμπεριφορές της Διοίκησης της Τράπεζας,

οι ίδιοι οι συνάδελφοι έδωσαν ηχηρό μήνυμα προς τις απαράδεκτες/ετσιθελικές συμπεριφορές – αποφάσεις της Διοίκησης», η οποία αρνείται το δικαίωμα προσαύξησης στους συναδέλφους του πρώην Συνεργατισμού, αναφέρει η ΕΤΥΚ, η οποία συγχαίρει τους εργαζομένους στην Ελληνική Τράπεζα που παρά τα προσκόμματα και τις απειλές της Διοίκησης, όπως αναφέρει, όρθωσαν το ανάστημά τους προασπίζοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.

Προσθέτει ότι «υπήρξε μια τρομακτική εκμετάλλευση των εποχικών υπαλλήλων που, σε μεγάλο βαθμό, εκβιάστηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους με την απειλή ότι θα επηρεάσει τη μονιμοποίηση τους».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι θέλοντας να βοηθήσει την ομαλή ενσωμάτωση Ελληνικής Τράπεζας – ΣΚΤ, επέτρεψε την πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων και, αντί η Διοίκηση της Τράπεζας να εκτιμήσει την κατανόηση αυτή, στο τέλος τους εκμεταλλεύτηκε κατά προκλητικό τρόπο, όπως αναφέρει, θέτοντάς τους εκβιαστικά το δίλημμα της μονιμοποίησης.

Αναφέρει, επίσης, ότι χθες έγινε πολύωρη προσπάθεια από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, αλλά δυστυχώς το θέμα σκόνταψε στην πρωτοφανή θέση της Τράπεζας, όπως αναφέρει, «που για πρώτη φορά το δηλώνει ότι "με βάσει τη συμφωνία μεταφοράς τους οι συνάδελφοι που προήλθαν από τον Συνεργατισμό ΔΕΝ δικαιούνται ετήσια προσαύξηση και ότι τους δόθηκε τώρα είναι κατ’ εξαίρεση και όχι δεσμευτικό για το μέλλον..."».

Προσθέτει ότι διαφωνεί με τη θέση αυτή που ουσιαστικά αποκαλύπτει τη μακροχρόνια πολιτική της Τράπεζας.

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι τη δικαίωση και καλεί όπως ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι είναι μια οικογένεια (πρώην Ελληνική – πρώην Συνεργατική – Έκτακτοι).

Ενημέρωση από Ελληνική Τράπεζα σε σχέση με τη σημερινή απεργία της ΕΤΥΚ

Η σημερινή 24ώρη στάση εργασίας της ΕΤΥΚ είναι αχρείαστη και επιζήμια για το ίδιο το προσωπικό. Η Διοίκηση της Τράπεζας έχει προχωρήσει με αυξήσεις στο προσωπικό της, πολύ μεγαλύτερες από ότι ζητά η ΕΤΥΚ και με πιο δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο. Επίσης, έχει καθιερώσει και κατώτατο μισθό 1300 ευρώ.

Παρά την έκκληση της ΕΤΥΚ για απεργία, περίπου 600 άτομα έχουν προσέλθει κανονικά στην εργασία τους. Πέραν του δικτύου των καταστημάτων, τα υπόλοιπα Τμήματα της Τράπεζας εργάζονται κανονικά.

Πολύ σημαντικό είναι ότι τα ψηφιακά κανάλια, το web banking και το Hellenic Bank Mobile App είναι στη διάθεση του κοινού, όπως και οι ΑΤΜ αλλά και οι κάρτες των πελατών.

Η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας καλεί την ΕΤΥΚ να προσεγγίσει με υπευθυνότητα και θετικό πνεύμα το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προσέλθει σε διάλογο προς όφελος του προσωπικού, αλλά και των πελατών. 

Keywords
Τυχαία Θέματα