Έτσι εξαπάτησαν διαδικτυακά τους Κύπριους τις γιορτές

Ο Μάριος Δρουσιώτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» και επεκτάθηκε για τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν οι επιτήδειοι ειδικά την περίοδο των εορτών, για να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Καλοστημένες και ειδικές για να ξεγελούν ανυποψίαστους πολίτες είναι οι ιστοσελίδες που επιστράτευσαν επιτήδειοι, ειδικότερα την περίοδο των εορτών με τις αυξημένες ανάγκες για δώρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Δρουσιώτης, στις εν λόγω

ιστοσελίδες υπήρχαν ελκυστικές διαφημίσεις, με προϊόντα- κυρίως τεχνολογίας- σε προσιτές τιμές.
Ασφαλώς επρόκειτο για μία καλοστημένη διαδικτυακή απάτη, που έφερνε καταναλωτές προ δυσάρεστης έκπληξης, όταν έβλεπε στον τραπεζικό του λογαριασμό ν’ αποκόπηκε χρηματικό ποσό, χωρίς να έλαβε ποτέ το δώρο που υποτίθεται αγόρασε.

Μάλιστα, ο κ. Δρουσιώτης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα, όπου από καταναλωτή αποκόπηκε μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από το ποσό που τού είχε ζητηθεί από την ιστοσελίδα που εμπλέκεται στην απάτη.

Όπως είπε ο κ. Δρουσιώτης, σε συγκεκριμένη περίπτωση, αποκόπηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό, αντί του ποσού των 85 ευρώ που είχε αποδεχτεί να τού αποκοπεί.

Η Τράπεζα, όπως εξήγησε ο κ. Δρουσιώτης, υποχρεούται ν’ ακολουθήσει μία συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία στην εν λόγω περίπτωση δεν τηρήθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, η Τράπεζα στην Κύπρο όφειλε να επικοινωνήσει με την τράπεζα του απατεώνα, η οποία γνωρίζει τα στοιχεία του και να επιστραφούν τα λεφτά στον νόμιμο κάτοχό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα