Έτσι είδε την έκθεση Γκουτέρες ο Τ/κ Τύπος

Η έκθεση Γκουτέρες για το Κυπριακό, το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ, η τιμή των πατατών λόγω έλλειψης προσφοράς αλλά και η χθεσινή έναρξη της δίκης εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα για την γνωστή καρικατούρα με το αρχαίο ελληνικό άγαλμα και τον Ταγίπ Ερντογάν που άρχισε χθες, είναι τα κυριότερα θέματα στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα.

H «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Καταγγέλλων η τουρκική πρεσβεία» γράφει ότι άρχισε χθες στο «επαρχιακό

δικαστήριο» Λευκωσίας η δίκη εναντίον της εφημερίδας για την υπόθεση της καρικατούρας με τον Ερντογάν και εκεί φάνηκε ότι αυτός που είχε καταθέσει την αγωγή/παράπονο στην «αστυνομία» ήταν ο πρώην «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι. Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των τ/κ δασκάλων KTÖS προχώρησε χθες σε 3ωρη στάση εργασίας σε 5 δημοτικά, λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ψέμα η είδηση πως οι εμπορικές τράπεζες δεν αύξησαν τα επιτόκια, αλλά το έκαναν οι συνεργατικές.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Καμία στήριξη σε διαδικασίες χωρίς τέλος» αναφέρεται στο περιεχόμενο της έκθεσης Γκουτέρες, τις αντιδράσεις από τον Τ/κ ηγέτη και τον «υπεξ» Οζερσάι και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση με τον Κουντρέτ Οζερσάι. Αλλού γράφει «γίναμε το κέντρο των δραπετών» και αναφέρεται σε δύο περιπτώσεις Τούρκων που διέμεναν στα κατεχόμενα παράνομα και ο ένας το είχε σκάσει από την φυλακή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε εκσκαφές στην Ακανθού ανακαλύφθηκε αρχαίος τάφος της εποχής 1050-750 π.Χ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ντόπινγκ από τον Γκουτέρες» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ στην έκθεσή του κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για μια λύση και προσθέτει ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την έκθεση. Αλλού αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε χθες πως θα προχωρήσουν σε γεώτρηση πέριξ της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τούρκος που συνελήφθη στα κατεχόμενα επειδή το έσκασε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του από τουρκικές φυλακές, αναζητούνταν από την Ιντερπόλ.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Τα μέλη λένε ότι στον δεύτερο γύρο θα κερδίσει ο Τατάρ» αναφέρεται στο δεύτερο μέρος δημοσκόπησης για το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος της ένωσης τραπεζών δήλωσε στην εφημερίδα ότι προσπαθούν να μην αυξήσουν τα επιτόκια σε προσωπικά δάνεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τ/κ πλευρά είναι ικανοποιημένη από την έκθεση Γκουτέρες.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Αυτές οι τιμές δεν είναι φιλικές» γράφει ότι μετά την ανακάλυψη ασθένειας σε εισαγόμενες (από την Τουρκία) πατάτες και αφού τις μάζεψαν από την αγορά, έμεινε μόνο η ντόπια παραγωγή, με αποτέλεσμα οι πατάτες να φτάνουν στις 7-10 ΤΛ το κιλό (1 με 1,4 ευρώ το κιλό). Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι η συνάντηση Τσαβούσογλου – Αναστασιάδη ήταν μια επικίνδυνη πρωτιά. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε χθες πως δεν αποκλείει καμιά εναλλακτική λύση στο Κυπριακό.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα