Έτοιμος ο οδηγός του ΚΟΑ για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης

Με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στην Ελλάδα και την αντίστοιχη αναφορά της Άντρης Ελευθερίου στην Κύπρο η δρ. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη τοποθετήθηκε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή/και κακοποιήσεις στο χώρο του αθλητισμού.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιληφθούμε και στην Κύπρο. Αυτά τα φαινόμενα είναι υπαρκτά, αν και δεν υπήρξε κάποια καταγγελία, εκτός από μία, το 2016, σε ομαδικό άθλημα. Πέρα από εκείνη την υπόθεση, υπάρχει η αναφορά – αλλά δεν έγινε καταγγελία – από την Άντρη Ελευθερίου. Εικάζουμε πως πέρα από αυτά τα περιστατικά, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις», εκτίμησε η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, η οποία τοποθετήθηκε στον Super Sport FM και για...

… το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση: «Είναι ευθύνη μας ως ΚΟΑ, να κάνουμε ότι μπορούμε από το χέρι μας ώστε να προστατέψουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες, να πάρουν τα θετικά και τις αξίες του αθλητισμού και είναι δουλειά μας να δημιουργήσουμε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον για όλους. Επειδή είχαμε κάποιες ενδείξεις με περιστατικά που έχουν αναφερθεί για λεκτική βία από μέρους προπονητών, έχουμε θορυβηθεί και εδώ και ενάμιση χρόνο ασχοληθήκαμε ποιο βαθιά από το θέμα».

…τη δράση του ΚΟΑ στο θέμα: «Έχουμε δημιουργήσει μία επιτροπή με εμπειρογνώμονες ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός με οκτώ κατευθυντήριες γραμμές, τον οποίο θα αποδεσμεύσουμε μέσα στην εβδομάδα. Αυτός θα βοηθήσει όλους τους αθλητικούς οργανισμούς για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και θα δοθεί σε όλες τις Ομοσπονδίες.

…τον τρόπο αντιμετώπισης των καταγγελιών: «Γνωστοποιούμε στους καταγγέλλοντες πως έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν και στο ανώτατο δικαστήριο του αθλητισμού. Έχει αποβληθεί προπονητής που έχει καταγγελθεί επανειλημμένος για λεκτική βία, γιατί πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως δεν είναι επιτρεπτές τέτοιες συμπεριφορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα