«Πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ, πρώτο φαβορί για τον τίτλο ο Απόλλωνας»

ΑΠΟΕΛ και Απόλλων τίθενται απόψε (18:00) αντιμέτωποι στο ΓΣΠ για το β’ γύρο του κυπέλλου Coca Cola και ο Σταύρος Γεωργίου κατέθεσε την εκτίμησή του για το ντέρμπι όσο και για τις αλλαγές στις δύο ομάδες μετά την έλευση νέου προπονητή.

«Θα είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά, δεδομένου ότι βλέπουμε τον ΑΠΟΕΛ

να βρίσκει πλέον ταυτότητα σαν ομάδα. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία στους παίκτες, τους έδεσε σαν ομάδα και πλέον βλέπουμε καλές εμφανίσεις. Ο Απόλλων είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως για τον ΑΠΟΕΛ είναι “ζωής και θανάτου” αυτό το παιχνίδι, γι’ αυτό πιστεύω ότι οι παίκτες θα το έχουν καταλάβει και με την καθοδήγηση του Σάββα Πουρσαϊτίδη που ξέρει από τέτοια παιχνίδια, μπορεί να κερδίσει σήμερα και να προκριθεί. Όταν βρίσκεται σε τέτοιες καταστάσεις ο ΑΠΟΕΛ ξέρει να αντιδρά, χωρίς να υποτιμώ τον Απόλλωνα που είναι μια πολύ καλή ομάδα», σχολίασε αρχικά στον Super Sport FM ο παλαίμαχος άσος των «γαλαζοκιτρίνων».

Ερωτηθείς για το τι άλλαξε στον ΑΠΟΕΛ το τελευταία διάστημα και η ομάδα αποδίδει καλύτερα, αποκρίθηκε: «Είναι θέμα ψυχολογίας, το είπα πολλές φορές αλλά και ο τρόπος που προσεγγίζει και εμπνέει τους παίκτες ο κάθε προπονητής. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης σε αυτό το κομμάτι θα έχει δουλέψει γιατί οι παίκτες που ήταν πριν είναι και τώρα. Το κύπελλο είναι η μοναδική διέξοδος για τον ΑΠΟΕΛ, θα δώσει βάρος για να κατακτήσει τρόπαιο. Πιστεύω ότι με τον ρυθμό που παίζει ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι απίθανο να προλάβει και το τρένο της Ευρώπης μέσω του πρωταθλήματος βλέποντας και τις άλλες ομάδες. Ενδεχόμενη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ θα δώσει τεράστια δυναμική και πιστεύω θα βλέπουμε να ανεβαίνει συνεχώς».

Ο νυν τεχνικός του Εθνικού Άσσιας αναφέρθηκε και στην παρουσία του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του λεμεσιανού συλλόγου: «Ο Απόλλωνας έχει βρει μια ταυτότητα διαφορετική με τον κ. Πετράκη από ότι πριν με το Σωφρόνη. Ο κ. Πετράκης είχε κάνει εξαιρετική δουλειά. Βλέπω έναν πιο ώριμο Απόλλωνα τώρα, με ένα προπονητή που ξέρει τι ζητά ο κάθε παίκτης στο γήπεδο και γνωρίζει τα καθήκοντά του. Βλέπω μια ομάδα που αν βρεθεί πίσω στο σκορ, μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Για εμένα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Δε θα σπάσει εύκολα η πρώτη τετράδα, θα κριθεί το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, όμως δίνω ένα προβάδισμα στον Απόλλωνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα