Ε.Θεοχάρους: Δεν πρόκειται να σταματήσω τον αγώνα μου

Γραπτή δήλωση εξέδωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους αναφορικά με αίτηση του Αζερμπαϊτζάν προς την Κυπριακή κυβέρνηση για τη σύλληψη και έκδοση της στο Αζερμπαϊτζάν με κατηγορίες που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια.

«Δεν πρόκειται να σταματήσω τον αγώνα μου για την αυτοδιάθεση του Λαού του Καραμπάχ, ούτε θα εγκαταλείψω ποτέ ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκα», αναφέρει μεταξύ άλλων η κα. Θεοχάρους.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση:

Δεν πρόκειται να σταματήσω τον αγώνα

μου για την αυτοδιάθεση του Λαού του Καραμπάχ, ούτε θα εγκαταλείψω ποτέ ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκα. Όπως οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, του Νοτίου Λιβάνου, της Δυτικής Όχθης, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και τόσοι άλλοι λαοί που περνούν τα πάνδεινα.

Οι πολιτικές πράξεις δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.

Ο αγώνας του κάθε πολίτη στον κόσμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές του θέσεις και τις ιδέες του, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με εντάλματα σύλληψης, διαπόμπευση, φυλακίσεις.

Δεν είμαστε ούτε Ταλιμπάν, ούτε δολοφόνοι, ούτε εγκληματίες, ούτε εμπλεκόμαστε σε πράξεις κοινού Ποινικού Δικαίου. Περνάμε πολύ δύσκολα σε περιοχές κατεχόμενες όπου ο λαός εξεγείρεται και αγωνιζόμαστε μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Δεν πιστεύω ότι άλλο κράτος πλην του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας θα αποδεχθούν το θλιβερό αίτημα του Αζερμπαϊτζάν για την σύλληψη και έκδοση μου στο Μπακού.

Ίσως κάποια φιλοτουρκικά κράτη ή σύμμαχοι του Αζερμπαϊτζάν να δουν το θέμα διαφορετικά.

Θα προσπαθώ να είμαι συνεχώς ενημερωμένη για το ποιες χώρες είναι πιθανό να εκτελέσουν το ένταλμα του Αζερμπαϊτζάν.

Ευχαριστώ θερμά τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον ΥΠΕΞ της Κυριακής Δημοκρατίας, το ΔΗΚΟ και την Αλληλεγγύη, καθώς επίσης και τις Κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια της Αρμενίας και του Αρτσάχ, τις Αρμενικές Κοινότητες Κύπρου και Ελλάδας και τον Αρμένιο Πρέσβυ στις Βρυξέλλες για την ενεργό συμπαράσταση και βοήθεια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα