ΕΣΤΙΑ: Δεν απάντησε η Αθήνα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για εκδηλώσεις 50χρονων

Η Αθήνα δεν απάντησε στην επιστολή του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου αναφορικά με επικείμενες εκδηλώσεις για τα 50χρονα της μαύρης επετείου της εισβολής.

Αυτό δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ των Αθηνών. Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Μανώλης Κοττάκης ο οποίος υπογράφει το ρεπορτάζ ανέφερε πως η δική του ενημέρωση λέει πως Μέγαρο Μαξίμου και ΥΠΕΞ δεν απάντησαν καν

στην επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Το δημοσίευμα της εφημερίδας μάλιστα είπε πως συνέπεσε με τη μέρα των εμπρηστικών δηλώσεων Ερντογάν, δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση Αθηνών και Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης: Αθήνα: «Πρόδηλη στρέβλωση ιστορικής αλήθειας» οι δηλώσεις Ερντογάν για Κύπρο

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ αναφέρει, «Ὅπως ἀποκαλύπτουμε, προσφάτως ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος ὁ Β΄ ἔλαβε τήν αὐτονόητη πρωτοβουλία νά ἀποστείλει στήν ἑλληνική Κυβέρνηση, στό Μέγαρο Μαξίμου καί στό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν (καί στήν Ἑλλαδική Ἐκκλησία), τήν πρότασή του νά διοργανωθεῖ φέτος μέ τήν συμπλήρωση 50 ὁλόκληρων ἐτῶν ἀπό τήν μαύρη ἐπέτειο τοῦ «Ἀττίλα» σειρά ἐκδηλώσεων σέ ὅλη τήν Ἑλλάδα, προκειμένου νά ὑπογραμμιστεῖ ἡ σημασία τῶν γεγονότων αὐτῶν καί νά ἀναδειχθεῖ ὅτι ἡ Κύπρος ἀποτελεῖ τό στρατηγικό βάθος τοῦ Ἑλληνισμοῦ».

Διαβάστε επίσης: Συρίγος: Η Τουρκία προσπαθεί να ξεχωρίσει σχέση Ελλάδας-Τουρκίας από Κυπριακό

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή Κύπρου ζητώντας τη θέση τους για το ζήτημα. Όπως μας ειπώθηκε οι σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος είναι αγαστές και δεν τίθεται θέμα να μην γίνουν οι εκδηλώσεις. Από πλευράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου απερρίφθη η θέση ότι έλαβαν αρνητική απάντηση για κάτι και τόνισαν ότι υπάρχει επικοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα