Έσωσε την «παρτίδα» στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» της 26ης αγωνιστικής της Super League, καθώς ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη αναδειχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους «Ζωσιμάδες».

Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε με τον Βασιλακάκη στο 60΄, αλλά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έσωσε την «παρτίδα» και πήρε τον βαθμό με το γκολ του Ζάιρο στις καθυστερήσεις (90+1΄). Αξίζει

να σημειωθεί ότι η Ξάνθη τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λισγάρα με 2η κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις (90+4΄).

Στο 3ο λεπτό δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για μια ευκαιρία της Ξάνθης, όταν η μπάλα έφτασε στον Λουσέρο, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Ο ΠΑΣ, από την πλευρά του, πλησίασε το γκολ στο 15΄, όταν ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κούτρης στην άλλη πλευρά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ. Στο 21΄ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» σε αντεπίθεση, αλλά ο Ζάιρο δεν έκανε καλό κοντρόλ για να σουτάρει και τελικά περιορίστηκε σε τακουνάκι που μπλόκαρε ο Ζίφκοβιτς. Στο 24΄ και σε νέα αντεπίθεση του ΠΑΣ οι αμυντικοί έδιωξαν τη σέντρα σουτ του Γιάκου, ενώ ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε στη συνέχεια νέο σουτ των γηπεδούχων. Στο 42΄ το σουτ του Ζάιρο δεν... προβλημάτισε τον Ζίφκοβιτς, ενώ στο 45΄ η Ξάνθη έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Γουάλας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά την κεφαλιά του έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Οι ακρίτες ευτύχησαν να «ανοίξουν το σκορ» στο 60ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση ο Βασιλακάκης βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ΠΑΣ (0-1). Στο 65΄ το φάουλ του Κοζορώνη έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 76΄, όταν ο Ζάιρο πλάσαρε τον Ζίφκοβιτς και η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, αλλά ο Καρασαλίδης την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή της εστίας. Στο 80΄ ο ΠΑΣ είχε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Ζάιρο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κοροβέσης τροφοδότησε με κεφαλιά τον Κόντε, αλλά δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Ζίφκοβιτς. Τελικά η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στις καθυστερήσεις (90+1΄), όταν, σε σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα έφτασε στον Ζάιρο και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κόκκινη κάρτα: Λισγάρας (2η κίτρινη, 90+4΄)

Κίτρινες: Κόντε - Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Λισγάρας, Γουάλας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Μπέριος (82΄ Νικολιάς), Τζημόπουλος (29΄ λ. τρ. Κοζορώνης), Γιάκος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (67΄ Κοροβέσης), Καρανίκας, Κόντε, Ακόστα.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (74΄ Ράνος), Σολτάνι (56΄ Πιτσέλι), Λουσέρο, Βασιλακάκης (83΄ Μεχία), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα