ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 2-1: Ανατροπή και ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου!

Τεράστια νίκη με ανατροπή και ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου για την ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ που κέρδισε με 2-1 και δείχνει ικανή να παλέψει μέχρι το φινάλε.

Οι κιτρινοπράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Μοράις στο 9ο λεπτό, ο Μυτίδης στο 81΄ έφερε το παιχνίδι στα ίσα για να έρθει ο Λαρένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις για να χαρίσει την μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ.

Στο

-6 από την κορυφή η ΑΕΚ και στους 62 βαθμούς με τον ΑΠΟΕΛ να παραμένει στους 68.

Κτύπησε στο ξεκίνημα…

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στον αγώνα απείλησε αρχικά με τον Σωτηρίου και στην συνέχεια με τον Νούνο Μοράις ευκαιρίες οι οποίες δεν βρήκαν στόχο.

Στο 9ο λεπτό όμως ο αρχηγός των γαλαζοκιτρίνων πάγωσε την Αρένα με πλασέ αφού εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπερτόλιο κάνοντας το 1-0.

Στην συνέχεια οι δύο προσπάθησαν να ελέγξουν τον αγώνα με την ΑΕΚ να έχει περισσότερη ώρα την κατοχή χωρίς όμως να μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες με Χέφελ και Φλοριάν όμως ο Βάτερμαν δεν τους επέτρεψε με τις επεμβάσεις του να παραβιάσουν την εστία του.

Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ επαναπαύτηκε στο υπέρ του αποτέλεσμα και προσπαθούσε μέσω αντεπιθέσεων να γίνει απειλητικό χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Γιωργαλλίδη.

Νεύρα, πίεση και ισοφάριση…

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 60ο λεπτό δεν δημιουργήθηκαν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ.

Υπήρχε όμως ένταση με εκατέρωθεν νεύρα και τον Δημήτρη Μασιά να μην αποβάλλει τον Γκαρίδο στο 51΄ για αγκωνιά στον Γιαννιώτα με τον Ελλαδίτη μεσοεπιθετικό στο 54΄ με αντιαθλητικό παίξιμο του πάνω στον Μουρίγιο να μην δέχεται επίσης κόκκινη κάρτα.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ έχοντας την κατοχή και σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα αύξησε την πίεση στους γαλαζοκίτρινους και δημιούργησε ρήγματα στην ανασταλτική του λειτουργία.

Και αφού ο Εμπεσίλιο στο 77΄ δεν μπόρεσε να καθαρίσει τον αγώνα ήρθε ο Μυτίδης στο 81’ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Κτύπημα Λαρένα…

Το γκολ έδωσε μεγαλύτερη ενέργεια στην ΑΕΚ η οποία αύξησε ακόμα περισσότερη την πίεση. Το φάουλ σε εξαιρετική θέση στις καθυστερήσεις ανέλαβε να το εκτελέσει ο Λαρένα ο οποίος με αριστοτεχνική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας την ολική ανατροπή.

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Καταλά, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Λαμπάν (72' Τομάς), Λαρένα, Ακοράν, Χέβελ (77' Μυτίδης), Τέτε (72' Μαλόκου), Φλοριάν

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (58' Αλωνεύτης), Μπαράλ, Μπερτόλιο (66' Εμπεσίλιο), Σωτηρίου

Kίτρινες: Χέβελ, Μουρίγιο, Μυτίδης / Γιαννιώτας

Keywords
Τυχαία Θέματα