Ερτούγ: Η ε/κ πλευρά να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις

Νέα διάσταση στην εκστρατεία της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία στόχο έχει, δήθεν, να αποπροσανατολίσει το κοινό για τις “πραγματικότητες”, ισχυρίστηκε ότι δίνει η πρόσφατη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της λεγόμενης προεδρίας στα κατεχόμενα Οσμάν Ερτούγ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ερτούγ, ο κ. Χριστοδουλίδης φαίνεται ότι “ξέχασε ότι η ε/κ πλευρά εγκατέλειψε τις συνομιλίες με αβάσιμες δικαιολογίες και επιμένει να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”. Πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά βρίσκεται στο τραπέζι

των διαπραγματεύσεων και αναμένει την επιστροφή του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, χωρίς προϋποθέσεις, ενώ ανέφερε ότι οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα δεν είναι εμπόδιο για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Ερογλου, είπε, θα περιμένει μέχρι την ημέρα των “εκλογών”.Ανέφερε ότι σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, η κυριαρχία πηγάζει και από τις δύο πλευρές και επομένως καμία πλευρά δεν μπορεί να επιδιώκει κυριαρχία ή δικαιοδοσία στην άλλη.Πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να αναμένει την τουρκοκυπριακή πλευρά να μην σχολιάζει τη “μονόπλευρη προσέγγιση των Ε/κ”, όπως ισχυρίστηκε, και τις δράσεις που έχει αναλάβει σχετικά με την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες.Κατά τον κ. Ερτούγ, η ε/κ πλευρά "παρεμποδίζει τη λύση εδώ και μισό αιώνα και απορρίπτει όλα τα σχέδια των Ηνωμένων Εθνών".Ανέφερε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν εγκατέλειψε τις συνομιλίες το 2011 και ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφυγε γιατί “η ε/κ πλευρά δεν ήταν έτοιμη για πάρε-δώσε”.Κάλεσε τον Πρόεδρο να δηλώσει ότι αποδέχεται όλες τις γραπτές συγκλίσεις “αν είναι ειλικρινής στις δηλώσεις του σε σχέση με τις συγκλίσεις”, κατά την έκφρασή του, και να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα