Ερώτηση σε Λαβρόφ:«Τι άλλο κλέψατε από Ουκρανία εκτός από σιτηρά;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα άβολο περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα ένας ουκρανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Λαβρόφ τι άλλο έχει κλέψει η Ρωσία από την Ουκρανία εκτός από σιτηρά. Η ερώτηση προκάλεσε αρχικά αμηχανία τόσο στον Τσαβούσογλου όσο και στον Λαβρόφ.

A Ukrainian journalist asked Lavrov what Russia

has stolen from Ukraine other than grain.

Lavrov a bit irritated said Zelensky should give an order to allow Ukrainian grain to be released from Odessa port by cutting a deal.

Quite a scenepic.twitter.com/3x1lcMzyV4

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) June 8, 2022

Ο Λαβρόφ λίγο εκνευρισμένος είπε ότι ο Ζελένσκι θα πρέπει να δώσει εντολή να επιτραπεί η απελευθέρωση ουκρανικών σιτηρών από το λιμάνι της Οδησσού με τη σύναψη μιας συμφωνίας.

Σημείωσε ότι ο Ζελένκσι δεν θέλει να επιλυθεί το ζήτημα του διαδρόμου των σιτηρών, αλλά η συνάντηση που φιλοξενείται από τον ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να βοηθήσει. Τον κατηγόρησε επίσης για τη συνεχή αλλαγή της θέσης του σχετικά με τη συνάντηση με τον Πούτιν και τον Ερντογάν.

Ο Τσαβούσογλου λέει ότι υπάρχει μια πραγματική παγκόσμια επισιτιστική κρίση ως απάντηση στον Λαβρόφ. Λέει ότι επισκέφτηκε τη Λατινική Αμερική και είδε τι σήμαινε ο πόλεμος στην Ουκρανία και για το φαγητό εκεί.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για να αποναρκοθετήσει το λιμάνι της Οδησσού για να ανοίξει ένας διάδρομος για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Λαβρόφ – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Keywords
Τυχαία Θέματα