Ερντογάν:Ο Τραμπ συνέταιρος στην αιματοχυσία της Ιερουσαλήμ

Νέες κατάρες και προειδοποιήσεις για την Ιερουσαλήμ απηύθυνε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι: «Αυτοί που σήμερα νομίζουν ότι διαφεντεύουν την Ιερουσαλήμ, θα πρέπει να μάθουν ότι αύριο δεν θα βρίσκουν ούτε ένα δένδρο να κρυφτούν από πίσω του».

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του για τη Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας αναφερόμενος στο θέμα της Ιερουσαλήμ τόνισε ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ με την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

γίνεται συναίτερος στην αιματοχυσία.

Εμείς την απόφαση αυτή δεν την αναγνωρίζουμε και δεν θα την αναγνωρίσουμε. Η ανακοίνωση του Τραμπ δεν δεσμεύει ούτε την Ιερουσαλήμ ούτε και εμάς. Εσύ παίζεις το όργανο, εσύ και θα χορέψεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ίδρυση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στην ανατολική Ιερουσαλήμ εντός των ορίων του 1967» δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η βαρβαρότητα, η απάνθρωπη συμπεριφορά που λαμβάνει χώρα στην Ιερουσαλήμ».

«Αυτοί που έχουν μετατρέψει την Ιερουσαλήμ σε κόλαση για τους μουσουλμάνους και τους πιστούς, ποτέ δεν θα μπορέσουν να καθαρίσουν τα αιμοβόρα χέρια τους. Στην υπόθεση αυτή όσοι δεν είναι με την πλευρά των καταπιεσμένων, τότε δεν είναι δυνατόν να έχουν λόγο στην παγκόσμια ειρήνη» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα