Ερντογάν: Υποσχέθηκε μονοψήφιο πληθωρισμό

Πληθωρισμό μονοψήφιο υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Κιργιστάν και μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο.

Χωρίς να διευκρινίσει το χρόνο που θα γίνει, ο Ερντογάν ανέφερε: «Θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά.Βλέπετε τις ενέργειές μας στον τουρισμό, ενισχύοντάς τον με 40 εκατομμύρια. Στο θέμα των επενδύσεων οι ξένοι επενδυτές δεν διστάζουν να μπουν στην Τουρκία. Στο θέμα του εξωτερικού εμπορίου είμαστε σε καλό επίπεδο. Δεν έχουμε πρόβλημα. Όλα θα τα ξεπεράσουμε. Θα τα καταφέρουμε».

Από

τη μία κρίση και ανησυχία για απολύσεις, από την άλλη χιλιάδες προσλήψεις σε κρατικούς οργανισμούς. Η Γενική Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας, η ανώτατη θρησκευτική αρχή που υπάγεται στο κράτος, θα προσλάβει 9.5 χιλιάδες προσωπικό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Αρχής, Αλί Ερμπάς. 6 χιλιάδες ιμάμηδες, 3 χιλιάδες διδασκάλους του κορανίου και 500 μουεζίνηδες.

Από την άλλη, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 1.500 εργάτες στα ορυχεία της χώρας, υλοποιώντας μία προεκλογική του υπόσχεση, όπως αναφέρεται.

Ο Fitch προβλέπει ότι το δολάριο θα ξεπεράσει τις 8 λίρες. Προβλέπει 8.2 λίρες/1 δολάριο μέχρι τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, στην Τουρκία θα πάει ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου του Κατάρ, κατόπιν προσκλήσεως της υπουργού Εμπορίου της Τουρκίας Ρουχσάρ Πεκτζάν, προκειμένου να υπογραφεί το προσύμφωνο για τη βοήθεια ύψους 15 δις. δολαρίων που υποσχέθηκε ο εμίρης του Κατάρ στον Ερντογάν στις 15 Αυγούστου. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων μειωμένες τιμές σε πετρέλαιο καθώς και διευκολύνσεις σε εμπορικές συναλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα