Ερντογάν: Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε σε Μεσόγειο

Το Μάρτιο θα φτάσει στην Τουρκία το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε σε δημοπρασία στην Αγγλία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, το τρίτο γεωτρύπανο, το οποίο είναι 6ης γενιάς κι έχει τη δυνατότητα για έρευνες ακόμη και σε βάθος 11 χιλιάδων μέτρων, θα ξεκινήσει φέτος κιόλας τις γεωτρήσεις.ντωμεταξύ όπως έγραψε το Sigmalive, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο

και συγκεκριμένα την Λεμεσό φαίνεται να είναι ο διαχειριστής (manager) του νέου γεωτρύπανου Sertao που αγόρασε η Τουρκία γεγονός που προκαλεί έντονους προβληματισμούς και ερωτηματικά.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα της Ανατολικής  Μεσογείου, υποσχόμενος για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ την ίδια ώρα «κούνησε το δάχτυλο» στην Ε.Ε. λέγοντας ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανακατεύεται και να αποφασίζει για τη Μεσόγειο. Είτε αφορούν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ηπειρωτική χώρα, είτε με τη θάλασσα των κρατών που την περιβάλλουν.

«Μετά τις εργασίες συντήρησης και τις δοκιμές που θα γίνουν στο νέο γεωτρύπανο που θα φτάσει στη χώρα μας το Μάρτιο, σχεδιάζουμε εντός του έτους να ξεκινήσει και τις γεωτρήσεις».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, υποσχόμενος για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ την ίδια ώρα «κούνησε το δάχτυλο» στην Ε.Ε. λέγοντας ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ανακατεύεται και να αποφασίζει για τη Λιβύη. Είτε αφορούν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ηπειρωτική χώρα, είτε με τη θάλασσα της χώρας αυτής.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το νέο καθεστώς που διαμόρφωσε στη Μεσόγειο η Άγκυρα με την Τρίπολη άρχισαν να το αποδέχονται οι γύρω χώρες και κυρίως η Ελλάδα…

«Όλες οι χώρες που εμπλέκονται στο θέμα αυτό, και πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα, άρχισαν να αποδέχονται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο», υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα