Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αποστολή σιτηρών»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε σήμερα ότι θα συνεχίσουν αποφασιστικά τις προσπάθειές τους για να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα, μετά την αναστολή της συμφωνίας για τα σιτηρά από τη Ρωσία.

«Αν και η Ρωσία διστάζει γιατί δεν υπάρχουν παρόμοιες διευκολύνσεις προς τον εαυτό της, όπως προς την Ουκρανία, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα», δήλωσε σε ομιλία του στο 8ο Ιατρικό Συνέδριο της Τουρκίας και στην Τελετή Απονομής

Βραβείων Πιστότητας στην Ιστορία της Ιατρικής/Κοινό παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι με τη συμφωνία για τα σιτηρά τον περασμένο Ιούλιο, 9,3 εκατομμύρια τόνοι ουκρανικού σιταριού τέθηκαν στην υπηρεσία του κόσμου και η επισιτιστική κρίση σχετικά μειώθηκε.

Η συμφωνία σιτηρών υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα δεν μπορούν να αποσταλούν σε άλλες χώρες λόγω κυρώσεων των δυτικών χωρών και ότι θα αποφασίσουν για την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά έως τις 18 Νοεμβρίου με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία συνέλαβε 34 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Keywords
Τυχαία Θέματα